4 minuten
Aardappel-preisoep
Chef-kok Ramon Brugman is in Zeeland. Hier op de Zeeuwse gronden verbouwt teler Robert Sandee van alles: van aardappels en bloemkool tot aardbeien en kersen. Maar uniek is zijn preiteelt. Robert teelt de prei namelijk op water.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
aardappel-preisoep1500 mlgroentebouillon
-
4kruimige aardappels
-
2 stuksprei
-
2 stengelsbleekselderij
-
1ui
-
100 mlroom
-
1 elboter
-
•zout en peper
-
croutons2 sneetjeswitbrood
-
1 elolijfolie
-
•zout en peper
-
Slaatje•Verschillende soorten bladsla
-
dressing1citroen
-
1 tlmosterd
-
1 tlhonig
-
150 mlolijfolie
-
•zout en peper
-
Snij de ui en prei en bak deze aan in de boter. Blus af met de bouillon. Schil de aardappels en snij in blokjes. Doe dit ook met de bleekselderij.
-
Voeg de aardappel en de bleekselderij bij de soep als deze kookt. Kook gaar in 15 minuten. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper en voeg de room toe. Breng nog een keer aan de kook.
-
Serveer met wat fijn gesneden ‘wit’ van de prei.
-
Snij voor de croutons de korsten van het brood en bak de croutons in een laagje olie tot ze goudgeel gekleurd zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.