Aardappel-preisoep

chef-kok
Ramon Brugman
Groente waterteelt
4 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
282 personen
Chef-kok Ramon Brugman is in Zeeland. Hier op de Zeeuwse gronden verbouwt teler Robert Sandee van alles: van aardappels en bloemkool tot aardbeien en kersen. Maar uniek is zijn preiteelt. Robert teelt de prei namelijk op water.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • aardappel-preisoep
    1500 ml
    groentebouillon
  • 4
    kruimige aardappels
  • 2 stuks
    prei
  • 2 stengels
    bleekselderij
  • 1
    ui
  • 100 ml
    room
  • 1 el
    boter
  • zout en peper
  • croutons
    2 sneetjes
    witbrood
  • 1 el
    olijfolie
  • zout en peper
  • Slaatje
    Verschillende soorten bladsla
  • dressing
    1
    citroen
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 tl
    honig
  • 150 ml
    olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Snij de ui en prei en bak deze aan in de boter. Blus af met de bouillon. Schil de aardappels en snij in blokjes.  Doe dit ook met de bleekselderij. 

  2. 2

    Voeg de aardappel en de bleekselderij bij de soep als deze kookt. Kook gaar in 15 minuten. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper en voeg de room toe. Breng nog een keer aan de kook. 

  3. 3

    Serveer met wat fijn gesneden ‘wit’ van de prei.

  4. 4

    Snij voor de croutons de korsten van het brood en bak de croutons in een laagje olie tot ze goudgeel gekleurd zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!