Açaibowl met rawnola en zelfgemaakte muesli repen van havermout
Onze chef-kok Sharon begint de dag met een voedzaam recept: een açaibowl met rawnola en zelfgemaakte muesli repen van havermout.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de açaibowl400 gbevroren rood fruit
-
200 gbevroren mango
-
100 gdadels zonder pit
-
6 elaçaipoeder
-
6 elahornsiroop
-
4 mlamandelmelk
-
2 elamandelpasta
-
2bananen
-
Voor de topping1banaan
-
1kiwi
-
4 tlcacaonibs
-
4 elkokosvlokken
-
4aardbeien
-
4 elrawnola (Deze maak je zelf door 12 pitloze dadels, 100 g havervlokken, 50 g geraspte kokos in de keukenmachine te malen.)
-
Voor de mueslirepen (12 stuks)150 ghavermout
-
80 ggebrande cashewnoten
-
80 gcranberries (gedroogd)
-
6dadels
-
3 elahornsiroop
-
2bananen
-
2 tlkaneelpoeder
-
1 elcacaonibs
-
1citroen
-
Benodigdheden•keukenmachine
-
Mix de ingrediënten voor de açaibowl in een keukenmachine tot een egale massa.
-
Ga verder met de topping. Neem vier kommetjes en bouw deze als volgt op: plaats een eetlepel rawnola in de kom. Giet daarop ¼ van de prachtige açaimassa. Garneer de bowl sierlijk met een paar plakjes banaan, een theelepel cacaonibs, twee plakjes kiwi, een eetlepel kokosvlokken, een eetlepel rawnola en een gesneden aardbei. Herhaal dit met de overige kommetjes.
-
Ga verder met het maken van de mueslirepen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een keukenmachine de bananen met het sap van de citroen en de kaneel tot een puree. Voeg de dadels en de ahornsiroop toe en maal ook deze zo fijn mogelijk. Voeg de cashewnoten en cranberries toe, maal deze kort mee zodat ze grof blijven. Haal dit mengsel uit de machine en plaats het in een ruime kom. Schep er lepel voor lepel de havermout door. Neem een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier voeg het mengsel toe en druk het plat met een lepel. Vervolgens bak je het 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Na de 30 minuten snijd je het warm in de gewenste hoeveelheid stukken. Laat het gesneden helemaal afkoelen.
- Eet smakelijk!