Frisse radijs salade met kabeljauwfilet
Alain maakt een gerecht van radijsjes uit de kas en kabeljauwfilet.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4moten kabeljauw met vel van 200 g per stuk
-
1 dlroom
-
4 elkippenjus
-
6el geraspte oude kaas
-
80 gboter
-
2bosjes kleine radijs met diverse kleuren
-
1bosje radijs met grote bolletjes
-
2 dlwater
-
2 elsuiker
-
1 elfijn zout
-
4 elnatuurazijn
-
150 gveldsla
-
2 elolijfolie
-
1 elbalsamico-azijn
-
•het sap van een halve citroen
-
Was de veldsla en droog het.
-
Meng in een kleine kom zout, peper, balsamico-azijn en de 2 eetlepels olijfolie en bewaar dit.
-
Maak de radijs schoon. Snij ze in tweeën en bak ze dan in een pan met 40 gram boter, zout en peper.
-
Meng de suiker, de azijn en het zout samen en laat 2 min koken. Laat het afkoelen.
-
Snij met behulp van een grote rasp de grote radijs flinterdun. Marineer ze daarna in het sap en laat ze 1 uur hierin staan. Vervolgens haal je ze door een zeef.
-
Kook de kippenjus in met de room tot 3/4 op laag vuur. Meng de geraspte kaas en het citroensap erbij.
-
Bak de kabeljauw op het vel in de olijfolie voor 4 min en vervolgens 4 min op de andere kant.
-
Doe ze vervolgens 10 min in de oven op 160 graden en laat ze uitrusten buiten de oven.
-
Doe eerst de saus op het midden van alle borden.
-
Leg de radijs er in het midden op.
-
Leg de vis warm erop met het vel aan de bovenkant.
-
Meng de sla met de vinaigrette en doe de sla op het bord. Leg de zoetzure radijs erop.
- Eet smakelijk!