3 minuten

Frisse radijs salade met kabeljauwfilet

Alain maakt een gerecht van radijsjes uit de kas en kabeljauwfilet.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    moten kabeljauw met vel van 200 g per stuk
  • 1 dl
    room
  • 4 el
    kippenjus
  • 6
    el geraspte oude kaas
  • 80 g
    boter
  • 2
    bosjes kleine radijs met diverse kleuren
  • 1
    bosje radijs met grote bolletjes
  • 2 dl
    water
  • 2 el
    suiker
  • 1 el
    fijn zout
  • 4 el
    natuurazijn
  • 150 g
    veldsla
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 el
    balsamico-azijn
  • het sap van een halve citroen
  1. Was de veldsla en droog het.

  2. Meng in een kleine kom zout, peper, balsamico-azijn en de 2 eetlepels olijfolie en bewaar dit.

  3. Maak de radijs schoon. Snij ze in tweeën en bak ze dan in een pan  met 40 gram boter, zout en peper. 

  4. Meng de suiker, de azijn en het zout samen en laat 2 min koken. Laat het afkoelen.

  5. Snij met behulp van een grote rasp de grote radijs flinterdun. Marineer ze daarna in het sap en laat ze 1 uur hierin staan. Vervolgens haal je ze door een zeef.  

  6. Kook de kippenjus in met de room tot 3/4 op laag vuur. Meng de geraspte kaas en het citroensap erbij. 

  7. Bak de kabeljauw op het vel in de olijfolie voor 4 min en vervolgens 4 min op de andere kant. 

  8. Doe ze vervolgens 10 min in de oven op 160 graden en laat ze uitrusten buiten de oven.

  9. Doe eerst de saus op het midden van alle borden.

  10. Leg de radijs er in het midden op.

  11. Leg de vis warm erop met het vel aan de bovenkant.

  12. Meng de sla met de vinaigrette en doe de sla op het bord. Leg de zoetzure radijs erop.  

  13. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.