Amuses bij jenever

culinair expert
Alain Caron
Amuses bij jenever (45)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

Alain Caron is te gast bij drie vrienden. Zij hebben als missie om jenever weer populair te maken onder hun leeftijdgenoten. Ze gaan in de leer bij distillateur Arthur en maken een 'genever met vlierbloesum, kaneel en appel'. Daarbij ontwerpen ze een verrassende 'fles' en benaderen cocktailshakers. De eerste onderscheiding hebben ze inmiddels op zak. Ze nemen Alain mee naar bartender Wouter Bosch.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • Oesters
    4
    oesters
  • 2
    fijngesnipperde kleine sjalotjes
  • 1
    eetlepel gembersiroop
  • 1
    eetlepel balsamico azijn
  • 1
    eetlepel nootolie
  • 1
    eetlepel sojasaus
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • 2
    druppels tabasco
  • 2
    druppels tabasco
  • 1
    eetlepel gehakte peterselie
  • 1/2
    teentje fijngesneden knoflook
  • Gamba’s a l’orange en tomaten
    8
    kleine gepelde gamba's zonder darmkanaal (vraag hiernaar bij de visboer)
  • 1
    lepel ketchup
  • 3
    eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2
    kleine fijngesnipperde sjalotjes
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 2
    eetlepels keverjenever
  • Wat peper uit de molen
  • Palingsalade met mascarpone
    160 g
    gerookte paling in blokjes gesneden (vraag hiernaar bij de visboer)
  • 80 g
    mascarpone
  • 1
    soeplepel extra vierge olijfolie
  • 1
    litle jam fijngesneden sla
  • 1
    eetlepel kever jenever
  • Sap van een halve citroen
  • Wat peper uit de molen
  1. 1

    Maak de oesters: maak de 4 oesters open en haal het vocht en vlees eruit. Leg dit vlees vervolgens op keukenpapier. Spoel de schelpen schoon met water en droog deze.

  2. 2

    Voeg 2 kleine sjalotjes toe aan een kom. En voeg hier alle resterende ingrediënten aan toe. Mix het geheel goed door elkaar tot een dressing. 

  3. 3

    Leg het oestervlees terug in de schelp en giet hier een lepel van de dressing overheen. 

  4. 4

    Maak de gamba's. Bak de gamba’s in 2 eetlepels olie

  5. 5

    Mix alle bovenstaande ingrediënten voor de dressing samen in een kom.

  6. 6

    Marineer de gamba’s met deze dressing en serveer deze.

  7. 7

    Voor de palingsalade mix je de mascarpone met de olijfolie, de jenever en het citroensap. 

  8. 8

    Voeg de sla en de peper aan toe. 

  9. 9

    Serveer het gerecht in een kleine kom. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!