Recept: Amuses bij jenever

3 maart 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Amuses bij jenever
Alain Caron is te gast bij drie vrienden. Zij hebben als missie om jenever weer populair te maken onder hun leeftijdgenoten. Ze gaan in de leer bij distillateur Arthur en maken een 'genever met vlierbloesum, kaneel en appel'. Daarbij ontwerpen ze een verrassende 'fles' en benaderen cocktailshakers. De eerste onderscheiding hebben ze inmiddels op zak. Ze nemen Alain mee naar bartender Wouter Bosch.

Ingrediënten voor Amuses bij jenever

Oesters

  • 4 oesters
  • 2 fijngesnipperde kleine sjalotjes
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel nootolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 druppels tabasco
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • ½ teentje fijngesneden knoflook

Gamba’s a l’orange en tomaten

  • 8 kleine gepelde gamba’s zonder darmkanaal (vraag hiernaar bij de visboer)
  • 1 lepel ketchup
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 kleine fijngesnipperde sjalotjes
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels keverjenever
  • Wat peper uit de molen

Palingsalade met mascarpone

  • 160 gram gerookte paling  (vraag hiernaar bij de visboer) in blokjes gesneden
  • 80 gram mascarpone
  • 1 soeplepel extra vierge olijfolie
  • 1 litle jam fijngesneden sla
  • 1 eetlepel kever jenever
  • Sap van een halve citroen
  • Wat peper uit de molen

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Maak de oesters: maak de 4 oesters open en haal het vocht en vlees eruit. Leg dit vlees vervolgens op keukenpapier. Spoel de schelpen schoon met water en droog deze.

  2. 2

    Voeg 2 kleine sjalotjes toe aan een kom. En voeg hier alle resterende ingrediënten aan toe. Mix het geheel goed door elkaar tot een dressing. 

  3. 3

    Leg het oestervlees terug in de schelp en giet hier een lepel van de dressing overheen. 

  4. 4

    Maak de gamba's. Bak de gamba’s in 2 eetlepels olie

  5. 5

    Mix alle bovenstaande ingrediënten voor de dressing samen in een kom.

  6. 6

    Marineer de gamba’s met deze dressing en serveer deze.

  7. 7

    Voor de palingsalade mix je de mascarpone met de olijfolie, de jenever en het citroensap. 

  8. 8

    Voeg de sla en de peper aan toe. 

  9. 9

    Serveer het gerecht in een kleine kom. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter