Recept: Ananas roti met karamelpasta

2 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Ananas roti met karamelpasta
Culinair expert Alain Caron ontmoet Anke Gondrie die verzot is op de smaak van Latijns-Amerikaanse karamelpasta, beter bekend als 'dulce de leche'. Ze kon het in Nederland niet vinden en is het daarom zelf gaan maken. Goed nieuws, voor alle zoetekauwen!
4 personen

Ingrediënten voor Ananas roti met karamelpasta

  • 1 ananas
  • 4 ronde plakken bladerdeeg. Diameter: 14 cm en licht bruin gebakken
  • 150 gr mascarpone
  • 2 eetlepels amandellikeur
  • 5 theelepels karamel crème
  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 takje vanille
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 10 gram gedroogde framboos

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Maak de ananas schoon en snij 8 stukken in de lengte. Snij de kern eruit.

  2. 2

    Bak de ananas in een pan met 100 gram boter, de suiker en het vanille stokje tot de ananas stukken goud bruin zijn. 

  3. 3

    Schep de jus uit de pan geregeld over de ananas (arroseren).

  4. 4

    Doe de sap van de sinaasappel met de rest van de boter in een andere pan. Laat dit tot de helft inkoken. 

  5. 5

    Doe er vervolgens een theelepel karamel crème bij. En de jus van de ananas. 

  6. 6

    Meng de mascarpone met de amandellikeur. 

  7. 7

    Snij de gekarameliseerde ananas als het is afgekoeld in dunne plakken.

  8. 8

    Voor de opmaak leg een bladerdeeg op het bord en smeer die in met mascarpone. Daar op gaat een lepel karamel crème.

  9. 9

    Leg vervolgens de plakken ananas daarop in de vorm van een roos. 

  10. 10

    Voeg vervolgens wat saus toe op het bord en bestrooi het gerecht met gedroogde framboos.
     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter