
Appel cupcakes met room en knapperige toppings
Jetske van den Elsen maakt een heerlijk toetje. Deze appel cupcakes met appelroom zijn echt een feestje voor op tafel. Top het af met wat discodip en smullen maar!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 12-
Voor de cupcakes200 grbloem
-
1,5 tlbakpoeder
-
0,5 tlzout
-
3eieren
-
4 elfijne suiker
-
170 grappelstroop
-
50 mlneutrale olie
-
Voor de appelroom200 grroomkaas
-
50 grboter
-
45 grpoedersuiker
-
3 elappelstroop
-
Voor de topping•gedroogde appel
-
•discodip
-
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de cupcake vormpjes in met boter.
-
Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom, zet even apart.
-
Mix met een elektrische handmixer de eieren met suiker in een kom totdat het luchtig wordt.
-
Mix in een andere kom de appelstroop met zonnebloemolie en doe dit vervolgens bij de kom met ei. Klop alles even kort door zodat het goed gemengd is.
-
Doe dan beetje voor beetje het bloemmengsel erbij door middel van een zeef.
-
"Vouw" alles dan als het ware samen tot de bloem gemengd is met het beslag.
-
Schep het beslag in vormpjes en bak op 170 graden in een voorverwarmde oven voor 15-17 minuten.
-
Maak ondertussen de appelcrème. Klop met een elektrische handmixer de boter met poedersuiker op totdat het romig en wit is geworden. (Ongeveer een paar minuten)
-
Klop in andere kom de roomkaas met 3-4 el appelstroop op en schep beide mengsels door elkaar.
-
Haal de cupcakes uit de oven en test met een prikker even of het gaar is. Laat ze even afkoelen en spuit dan de appelcreme door middel van een spuitzak op de bovenkant. Garneer eventueel met discodip en gedroogde appels.
- Geniet van deze heerlijke appel cupcakes!!
