Een sfeervolle winterbarbecue zorgt voor gezellige opwinding in je tuin. Glaasje glühwein, warme deken en heerlijkheden van het open vuur. De barbecue is uitermate geschikt voor dit seizoen.

Wintergroenten met een rijke saus

Wat een sfeertje met deze dieppaarse, rode en oranje groenten op de grill. Deze knollen en penen bak je even aan en verrijk je met een zoetige saus van glühwein en kalfsjus. In een handomdraai til je de groenten naar hoog niveau. 

Bekijk het recept

Gepofte aardappel met mals haasje van de grill

Aardappels poffen op de barbecue is super simpel! Je kruid ze en verpakt ze dan goed in aluminiumfolie. Leg ze direct op de kolen en ze zijn in 40 minuten klaar. De diamanthaas gril je kort, zodat hij lekker rood en mals blijft vanbinnen. Wat kruidige crème fraîche erbij; wat een feestje!

Bekijk het recept
Gegrilde diamanthaas salade

Libanese kipspiesjes met eigengemaakt brood

Terwijl de kooltjes smeulen kneed jij het deeg voor de platte broodjes. Laat het deeg rusten terwijl je aan de malse spiesjes begint. De kippendijen marineer je een uurtje of twee in Griekse yoghurt, citroen en kruiden. Terwijl de spiesen sissen op het rooster bak je in een hete koekenpan de broodjes. Serveer met een frisse salade.

Bekijk het recept

Portobelloburger met pittige kaas

Borstel de paddenstoelen schoon en marineer ze in kruiden en olijfolie. Je maakt het smeuïge barbecuesausje zelf van gesmoorde ui, azijn, mosterdchilipeper, lichtbruine suiker en ketchup. Rooster de broodjes en zo maak je met wat kaas en champignons een vega burger met pit!

Zo maak je dit recept

Chef Ramon Brugman presenteert zijn burger | Foto: Ramon Brugman
Vuurpit | Foto: Pixabay

Veilig fikkie stoken

Een lekker vuurtje maakt het meteen gezellig! Pak het wel goed en gedegen aan. Ga voor een goede stapel droog hout, aanmaakhoutjes en blokjes. Het geheim zit ‘m in de opbouw. Als je ook nog denkt aan een emmer water en je synthetische kleding uit de buurt houdt kan je vuurfeest beginnen!

Zo maak je een vuurtje