Australische meat pie

Dit is ultiem comfortfood uit de oven! Wanneer maak jij de Australische meat pie met gehakt en worteltjes van onze chef Ramon Brugman? Hij heeft zelf een tijdje in Australië gewoond en kun dus niet wachten om deze Aussie pie te maken!  

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 90 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het deeg:
    500 gram
    bloem
  • 1/2 tl
    zout
  • 350 ml
    water
  • 60 gram
    boter
  • 1
    ei
  • Voor de vulling:
    500 gram
    rundergehakt
  • 2
    uien
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    wortel
  • 1
    prei
  • 1/2
    bos peterselie
  • 2
    tomaten
  • 2 el
    sojasaus
  • 1 tl
    aardappelzetmeel
  • 1
    klont boter
  1. Voeg alle ingrediënten van het deeg samen en kneed kort tot een glad deeg. Rol het deeg in plastic folie en laat het minstens een uur rusten.

  2. Maak ondertussen de vulling. Snijd de ui en de knoflook fijn en zet deze aan in de boter. Voeg het gehakt toe en rul dit fijn.

  3. Snijd de wortel in super fijne blokjes. Was de prei en snijd ook deze in heel dunne ringetjes. Snijd de peterselie en de tomaten en voeg de rest van de ingrediënten toe.

  4. Breng alles aan de kook en voeg zout en peper toe. Laat de vulling nu 14 minuutjes zachtjes koken.

  5. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en voeg het toe aan de vulling terwijl je roert. Breng de vulling weer aan de kook. De vulling zal nu binden. Zet het vuur uit en laat het goed afkoelen.

  6. Zet de oven op 180 graden. Rol het deeg uit met een beetje bloem en bekleed de taartvorm. Steek gelijk een mooie plak uit voor de bovenkant. Steek kleine figuurtjes uit om de pie zometeen mee te bekleden.

  7. Schep de vulling voorzichtig in de beklede taartvorm.

  8. Klop het ei los en strijk voorzichtig met een kwast de randjes van het deeg in met ei. Leg hier nu voorzichtig de bovenplak deeg bovenop. Duw de randjes van het deeg vast door het randje iets om te vouwen. Bestrijk de rest van de plak met het eistrijksel.

  9. Leg hier nu de uitgestoken stukjes deeg op en bestrijk deze ook met ei.

  10. Maak in het midden van de pie een klein gaatje, zodat de stoom weg kan en je een mooie strakke vorm krijgt. Bak de pie ongeveer 20 minuten op 180 graden.

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.