11 minuten
Bakkerij Mama in Zwanenburg
In de vroege uurtjes is culinair expert Alain Caron in het Noord-Hollandse Zwanenburg, waar in de bakkerij van Karel Goudsblom de eerste broden al uit de ovens komen. Waar Karel vroeger zijn brood verdiende als beeldend kunstenaar, zit hij nu zeven dagen in de week tussen de granen en broden. Maar ook dit ziet hij als een vorm van beeldende kunst.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
•8 sneetjes zuurdesembrood van ca 1,5 cm dik
-
1bakje tuinkers
-
6 elmayonaise
-
1 elcrème fraîche
-
8cornichons (kleine cocktail augurken)
-
60 gwakame
-
200 ggebakken uien
-
200 grode kool
-
8plakjes pastrami (dun gesneden)
-
8blaadjes sla (gewassen)
-
Doe de gesneden rode kool in een pannetje en voeg daar de steranijs, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel balsamicoazijn bij en laat het even stoven.
-
Snij de cornichons fijn.
-
Meng de mayonaise met de crème fraîche en maak het op smaak met wat zout en peper.
-
Smeer de sneetjes brood in met dit mengsel en leg er wat wakame op, daar bovenop wat pastrami en als laatste wat gebakken uien.
-
Leg daar weer bovenop een snee brood met mayonaise ingesmeerd, wakame, pastrami en uien en als laatste wat gesneden cornichons, rode kool en een blaadje sla als laatste nog een sneetje brood met mayonaise.
-
Leg een houten plank op de broodje om het een beetje te pletten. Na ongeveer 15 minuten kan je de plank eraf halen, de broodjes in tweeën snijden en serveren.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.