Bakkerij Mama in Zwanenburg

culinair expert
Alain Caron
eten 160
11 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
23 personen
In de vroege uurtjes is culinair expert Alain Caron in het Noord-Hollandse Zwanenburg, waar in de bakkerij van Karel Goudsblom de eerste broden al uit de ovens komen. Waar Karel vroeger zijn brood verdiende als beeldend kunstenaar, zit hij nu zeven dagen in de week tussen de granen en broden. Maar ook dit ziet hij als een vorm van beeldende kunst.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 8 sneetjes zuurdesembrood van ca 1,5 cm dik
  • 1
    bakje tuinkers
  • 6 el
    mayonaise
  • 1 el
    crème fraîche
  • 8
    cornichons (kleine cocktail augurken)
  • 60 g
    wakame
  • 200 g
    gebakken uien
  • 200 g
    rode kool
  • 8
    plakjes pastrami (dun gesneden)
  • 8
    blaadjes sla (gewassen)
  1. 1

    Doe de gesneden rode kool in een pannetje en voeg daar de steranijs, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel balsamicoazijn bij en laat het even stoven.

  2. 2

    Snij de cornichons fijn.

  3. 3

    Meng de mayonaise met de crème fraîche en maak het op smaak met wat zout en peper.

  4. 4

    Smeer de sneetjes brood in met dit mengsel en leg er wat wakame op, daar bovenop wat pastrami en als laatste wat gebakken uien.

  5. 5

    Leg daar weer bovenop een snee brood met mayonaise ingesmeerd, wakame, pastrami en uien en als laatste wat gesneden cornichons, rode kool en een blaadje sla als laatste nog een sneetje brood met mayonaise.

  6. 6

    Leg een houten plank op de broodje om het een beetje te pletten. Na ongeveer 15 minuten kan je de plank eraf halen, de broodjes in tweeën snijden en serveren.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!