Nasi met ketjap en sambal
3 min

Nasi ketjap met oesterzwammen en een eitje

Sharon maakt deze nasi ketjap naar het recept van haar oma. Super lekker en handig als je nog rijst over hebt van gisteren! Want dat kan je dus perfect gebruiken in deze nasi.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingredi├źnten

Aantal personen 4
  • Voor de nasi
    200 g
    oesterzwammen
  • 400 g
    gekookte rijst (kook de rijst het liefst al 1 dag van tevoren)
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    rode ui
  • 1
    prei
  • 4
    eieren
  • 2
    maiskolven (ongekookt)
  • 1 el
    sambal badjak
  • 1 el
    ketjap
  • Extra garnering
    sambal (naar keuze)
  • kroepoek
  1. Hak de tenen knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Neem een ruime wok en fruit hierin met een scheutje zonnebloem olie de ui en knoflook glazig. Bak de sambal badjak kort mee. Trek de oesterzwammen in reepjes en doe deze in de pan. Roerbak dit ongeveer 2 minuten en blus af met een eetlepel ketjap.

  2. Doe de gekookte rijst erbij en bak alles ongeveer 3 min door. Schuif de rijst een beetje opzij in de pan en breek aan de lege zijkant de 4 eieren los. Roerbak eerst de eieren aan de zijkant gaar en meng het vervolgen door de rijst.

  3. Snij de prei in dunnen ringen en spoel de ringen schoon onder koud stromend water. Snij de maiskorrels van de kolven af en meng de maiskorrels en de prei door de gebakken rijst. Verwijder de pan van het vuur en maak het af met nog 3 eetlepels ketjap. Serveer de nasi uit met wat sambal naar smaak en wat kroepoek.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.