Beef Strofanoff (71)

Beef Stroganoff

Chef-kok Ramon Brugman maakt een snel te bereiden maaltijd met Beef Stroganoff, pappardelle en een heerlijke caesarsalade. Je likt je vingers er bij af.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Beef stroganoff
    2
    flinke entrecotes
  • 200 g
    spekblokjes
  • 2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 2
    rode paprika's
  • 200 g
    champignons
  • 1 el
    paprika poeder
  • 1
    blikje tomatenpuree
  • 200 ml
    slagroom
  • zout en peper
  • 1 bos peterselie
  • paar takjes tijm
  • Dressing salade
    1
    teen knoflook
  • 4
    filet ansjovis (blik)
  • 1 tl
    mosterd
  • 25 ml
    azijn
  • 75 ml
    olijfolie
  • 1
    eidooier
  • Ceasar Salade
    4
    stronkjes Little gem (sla)
  • 12
    filets ansjovis (blik)
  • 3
    sneetjes witbrood
  • 4
    stuks eieren
  • 1
    stuk Parmezaanse kaas
  1. Snij de uien en knoflook fijn. Bak de spekblokjes samen met de ui en knoflook goed aan. 

  2. Voeg de gesneden champignons toe. Bak dit goed aan. Rits de blaadjes tijm van het stokje en doe dit bij de champignons. Voeg vervolgens de paprika toe. Voeg de paprikapoeder toe en roer even door. Gelijk de tomatenpuree erbij doen en de room. Laat de saus 15 min zachtjes koken.

  3. Kook de pasta gaar. Snij de entrecote in kleine stukjes

  4. Bak de entrecote hard aan zodat deze aan de buitenkant lekker gebakken is maar de binnenkant nog rood.


     

  5. Maak de dressing voor bij de caesarsalade.

     

  6. Doe alles behalve de olie in een kommetje en mix met de staafmixer of met de garde terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt.

  7. Maak nu de salade. Snij de korsten van het brood af. Snij het brood in vierkanten blokjes. Bak deze in een beetje olijfolie tot croutons.
     

  8. Pocheer de eitjes 4 minuten in kokend water waar een beetje azijn bij zit. Haal ze voorzichtig uit het water en doe ze in een bakje koud water zodat het azijn water eraf spoelt. Haal de eitjes eruit en doe er een beetje zout en peper op. Leg de eitjes direct op de salade.
     

  9. Schaaf lange slierten van de Parmezaanse kaas af met behulp van een dunschiller.

  10. Pluk de blaadjes van de little gem af en leg ze in de kommetjes.

     

  11. Doe hier de rest van de ingrediënten bovenop. Maak af met de dressing.

  12. Breng de saus voor het vlees op smaak met zout en peper.

  13. Voeg de saus en de pasta toe aan de entrecote. 

  14. Snij de peterselie en voeg deze als laatste toe.

  15. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.