Recept: Beef Stroganoff

10 april 2017
Waardeer: 
(Totaal: 6 stemmen)
Stilstaand beeld van Beef Stroganoff
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snel te bereiden maaltijd met Beef Stroganoff, pappardelle en een heerlijke caesarsalade. Je likt je vingers er bij af.
4 personen

Ingrediënten voor Beef Stroganoff

Beef stroganoff

  • 2 flinke entrecotes 
  • 200 g spekblokjes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 200 g champignons
  • 1 el paprika poeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml slagroom
  • zout en peper
  • 1 bos peterselie
  • paar takjes tijm
     

Dressing salade

  • 1 teen knoflook
  • 4 filet ansjovis (blik)
  • 1 tl mosterd
  • 25 ml azijn
  • 75 ml olijfolie
  • 1 eidooier

Ceasar Salade

  • 4 stronkjes Little gem (sla)
  • 12 filets ansjovis (blik)
  • 3 sneetjes witbrood
  • 4 stuks eieren
  • 1 stuk Parmezaanse kaas

 

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de uien en knoflook fijn. Bak de spekblokjes samen met de ui en knoflook goed aan. 

  2. 2

    Voeg de gesneden champignons toe. Bak dit goed aan. Rits de blaadjes tijm van het stokje en doe dit bij de champignons. Voeg vervolgens de paprika toe. Voeg de paprikapoeder toe en roer even door. Gelijk de tomatenpuree erbij doen en de room. Laat de saus 15 min zachtjes koken.

  3. 3

    Kook de pasta gaar. Snij de entrecote in kleine stukjes

  4. 4

    Bak de entrecote hard aan zodat deze aan de buitenkant lekker gebakken is maar de binnenkant nog rood.


     

  5. 5

    Maak de dressing voor bij de caesarsalade.

     

  6. 6

    Doe alles behalve de olie in een kommetje en mix met de staafmixer of met de garde terwijl je de olie in een dun straaltje toevoegt.

  7. 7

    Maak nu de salade. Snij de korsten van het brood af. Snij het brood in vierkanten blokjes. Bak deze in een beetje olijfolie tot croutons.
     

  8. 8

    Pocheer de eitjes 4 minuten in kokend water waar een beetje azijn bij zit. Haal ze voorzichtig uit het water en doe ze in een bakje koud water zodat het azijn water eraf spoelt. Haal de eitjes eruit en doe er een beetje zout en peper op. Leg de eitjes direct op de salade.
     

  9. 9

    Schaaf lange slierten van de Parmezaanse kaas af met behulp van een dunschiller.

  10. 10

    Pluk de blaadjes van de little gem af en leg ze in de kommetjes.

     

  11. 11

    Doe hier de rest van de ingrediënten bovenop. Maak af met de dressing.

  12. 12

    Breng de saus voor het vlees op smaak met zout en peper.

  13. 13

    Voeg de saus en de pasta toe aan de entrecote. 

  14. 14

    Snij de peterselie en voeg deze als laatste toe.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter