Recept: Betaalbaar en lekker gehaktbrood

5 november 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Betaalbaar en lekker gehaktbrood
Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd met gehaktbrood, gevuld met eieren en daarbij kruidige aardappeltjes en een rodekoolsalade.
4 personen

Ingrediënten voor Betaalbaar en lekker gehaktbrood

Meatloaf:
20 plakjes katenspek (ander spek mag ook)
1 kilo rundergehakt
5 hardgekookte eieren
2 eieren (rauw)
Handje paneermeel
1 tl sambal
2 tl oregano

Spicy potatoes:
8 grote vastkokende aardappelen
Halve el Gerookte paprikapoeder
Halve el Paprikapoeder
Halve el Kerriepoeder
Snufje Grof zeezout
Olijfolie
Flinke snuf peper
Zout

Rode koolsalade:
1 rode kool, rauw en gesneden
Flinke scheut azijn
Olijfolie
Peper
Zout

Dip:
250g Crème fraîche
Paar blaadjes munt
Handje peterselie

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Knip het bakpapier zo dat het in het bakblik past. Leg de plakjes spek dakpansgewijs en in twee rijen op het bakpapier. Leg dan het bakpapier met spek in de vorm.

  2. 2

    Doe in een grote kom het gehakt, de eieren, paneermeel, sambal, zout, peper en oregano en kneed dit goed door.

  3. 3

    Doe een deel van het gehakt in het bakblik, bovenop het spek. Zorg dat je een bodem hebt en maak daar met je hand een gleuf in, zodat het ei er in past. Zet de gekookte eieren rechtop in de gleuf. Doe dan de rest van het gehakt erbij en zorg dat de vorm goed opgevuld is.
     

  4. 4

    Klapt het uitstekende bakpapier met spek om, zodat het op de meatloaf ligt. Laat dit dichtgevouwen zitten en leg er een lepel bovenop. Op deze manier zal het tijdens het bakken niet ‘opengaan’. Zet de meatloaf voor 40-45 minuten in een oven van 150°C.

  5. 5

    Snij de aardappeltjes in partjes en doe in een baktray. Voeg het gerookte paprikapoeder, de gewone paprikapoeder, de kerriepoeder, het zeezout, de peper en de olijfolie toe. Schep dit goed om zodat de kruiden de aardappels goed ‘coaten’.
     

  6. 6

    Zet ze in de oven voor 30 minuten en schep ze om de 10 minuten om, zodat alle aardappels goed gaar worden.

  7. 7

    Doe de rode kool in een kom en voeg de azijn, zout, peper en olijfolie toe. De zuren van de azijn zorgen ervoor dat de kool wat zachter wordt. Meng dit dus goed door en voeg nog een tl mosterd toe.

  8. 8

    Snij de munt en peterselie fijn en voeg bij de crème fraîche, samen met peper, zout en een scheut olijfolie. Roer door en je dip is klaar!

  9. 9

    Haal de meatloaf voorzichtig uit de vorm en verwijder het bakpapier.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter