Betaalbaar en lekker gehaktbrood

Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd met gehaktbrood, gevuld met eieren en daarbij kruidige aardappeltjes en een rodekoolsalade.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Meatloaf
    20
    plakjes katenspek (ander spek mag ook)
  • 1
    kilo rundergehakt
  • 5
    hardgekookte eieren
  • 2
    eieren (rauw)
  • handje paneermeel
  • 1 tl
    sambal
  • 2 tl
    oregano
  • Spicy potatoes
    8
    grote vastkokende aardappelen
  • 1/2 el
    gerookte paprikapoeder
  • 1/2 el
    paprikapoeder
  • 1/2 el
    kerriepoeder
  • snufje grof zeezout
  • olijfolie
  • flinke snuf peper
  • zout
  • Rode koolsalade
    1
    rode kool, rauw en gesneden
  • flinke scheut azijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Dip
    250 g
    crème fraîche
  • Paar blaadjes munt
  • Handje peterselie
  1. Knip het bakpapier zo dat het in het bakblik past. Leg de plakjes spek dakpansgewijs en in twee rijen op het bakpapier. Leg dan het bakpapier met spek in de vorm.

  2. Doe in een grote kom het gehakt, de eieren, paneermeel, sambal, zout, peper en oregano en kneed dit goed door.

  3. Doe een deel van het gehakt in het bakblik, bovenop het spek. Zorg dat je een bodem hebt en maak daar met je hand een gleuf in, zodat het ei er in past. Zet de gekookte eieren rechtop in de gleuf. Doe dan de rest van het gehakt erbij en zorg dat de vorm goed opgevuld is.
     

  4. Klapt het uitstekende bakpapier met spek om, zodat het op de meatloaf ligt. Laat dit dichtgevouwen zitten en leg er een lepel bovenop. Op deze manier zal het tijdens het bakken niet ‘opengaan’. Zet de meatloaf voor 40-45 minuten in een oven van 150°C.

  5. Snij de aardappeltjes in partjes en doe in een baktray. Voeg het gerookte paprikapoeder, de gewone paprikapoeder, de kerriepoeder, het zeezout, de peper en de olijfolie toe. Schep dit goed om zodat de kruiden de aardappels goed ‘coaten’.
     

  6. Zet ze in de oven voor 30 minuten en schep ze om de 10 minuten om, zodat alle aardappels goed gaar worden.

  7. Doe de rode kool in een kom en voeg de azijn, zout, peper en olijfolie toe. De zuren van de azijn zorgen ervoor dat de kool wat zachter wordt. Meng dit dus goed door en voeg nog een tl mosterd toe.

  8. Snij de munt en peterselie fijn en voeg bij de crème fraîche, samen met peper, zout en een scheut olijfolie. Roer door en je dip is klaar!

  9. Haal de meatloaf voorzichtig uit de vorm en verwijder het bakpapier.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.