2 min

Betaalbare aardappel-groentesoep boordevol vitaminen

Onze Chef-kok Sharon de Miranda maakt een romige aardappel-groentesoep met kokosmelk. De soep zit vol vitaminen en is betaalbaar, als 50 cent per persoon als je 200 ml per persoon aanhoudt. Dit is onderdeel van KRO-NCRV actie Lief Gebaar. Wij willen samen met jou mensen in armoede helpen. Doe je mee?

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 55 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 50
  • 3 kg
    kruimige aardappels
  • 2
    uien
  • 1 kg
    prei
  • 4
    groentebouillonblokjes
  • 500 gram
    wortels
  • 200 gram
    gekookte maïskorrels
  • 1
    knolselderij
  • 1 l
    kokosmelk
  • 6 l
    water
  • 1
    bloemkool
  • 1
    bosje bladselderij
  • 1
    bosje peterselie
  1. Schil en was de aardappels en snijd in kleine stukken.

  2. Breng de aardappels met ongeveer 6 liter water en de groentebouillonblokjes aan te kook. Snipper de uien en voeg toe. Laat de soep ongeveer 25 minuten koken.

  3. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes, de wortels in blokjes, de prei in ringen en de bladselderij fijn.

  4. Als de aardappels uit elkaar vallen, voeg je de kokosmelk toe en pureer je de soep met een staafmixer egaal.

  5. Voeg de gesneden soepgroenten en de maïskorrels toe en kook alles nog ongeveer 5 minuten, zodat de groenten een beetje bite blijven houden.

  6. Als laatste hak je de peterselie fijn en voeg je deze toe aan de soep. Een betaalbare soep boordevol vitaminen!

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.