Vega hamburger met rode bieten

chef-kok
Ramon Brugman
recept broodje hamburger
5 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
186 personen
Als er een ding heel belangrijk is voor een chef-kok, dan is het wel een mes. Floris deelt deze liefde voor messen, maar dan op een artistieke manier. Als smid maakt hij messen waar menig chef-kok van droomt. Een duurzaam mes als kunst, met als voorwaarwaarde dat het bruikbaar is. Daar wil Ramon alles van weten.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Broodje hamburger
    4
    zachte broodjes (bolletjes)
  • 3
    verse rode bieten
  • 1 el
    honing
  • 1 el
    balsamicoazijn
  • 3 takjes
    tijm
  • zout en peper
  • Mierikswortelcréme
    200 ml
    crème fraîche
  • 1 el
    mierikswortelpuree
  • 1
    citroen
  • 1
    kleine ui
  • ¼
    bos bieslook
  • ¼
    bos peterselie
  • zout en peper
  • zoetzure ui
    2
    rode uien
  • 60 ml
    azijn
  • 60 g
    suiker
  • 60 ml
    water
  • afwerking
    100 g
    walnoten
  • 1
    granny smith (julienne gesneden)
  • 100 g
    feta kaas
  • 1 bakje
    kiem groenten
  • little gem sla of romaine sla
  • prikkers

Bereiding

  1. 1

    Snij de zachte bolletjes doormidden en rooster ze aan de onderkant krokant.

  2. 2

    Schil de rode bieten en snij ze in dunne plakjes die even dik zijn. Meng de honing met de balsamicoazijn, de tijm en een beetje zout en peper. Smeer hier de bieten plakjes mee in.

  3. 3

    Stook de bbq op en gril de plakjes ongeveer 4 minuten per kant.

  4. 4

    Voor de mierikswortelcréme snipper je de ui zou fijn als je kunt. Hak de kruiden en meng alles door de crème fraîche heen. Voeg een paar druppels citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Voor de zoetzure ui snij je de rode ui in hele dunne ringen. Meng de azijn met de suiker en het water en roer tot de suiker opgelost is. Leg de uienringen in het vocht en laat minimaal 10 minuten marineren.

  6. 6

    Rooster de walnoten tot ze knapperig zijn. Bestrooi ze met een beetje zout en hak ze iets fijner.

  7. 7

    Smeer wat van de mierikswortel crème onder op het broodje, leg daar wat sla op gevolgd door de gegrilde rode bieten. Dan wat kiemgroenten met zout zure rode ui en de walnotencrunch. Dan nog een lepel met de mierikswortel crème en prik het broodje vast met en prikker.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!