zomerse bieten

Bietjes met opgeklopte roze geitenkaas

Chef Jetske maakt een heerlijk voor of bijgerecht met verschillende soorten bieten. Hierbij maakt ze opgeklopte geitenkaas, die ook nog eens roze is! Smullen maar! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 4/5
    verschillende soorten bieten
  • 100 gr
    geitenkaas
  • 2 el
    ricotta
  • citroensap
  • dille
  • sushi azijn
  • zoetzure appel
  • karwei zaadjes of komijn zaadjes geroosterd
  • peper en zout
  • extra vierge olijfolie
  • extra: blaadje sla
  • Benodigdheden:
    Parisienneboor
  1. Pof de bieten in de airfryer (of oven) op 200 graden. Afhankelijk van het formaat duurt dit ongeveer 40/50 minuten. Als je er met een cocktailprikker gemakkelijk in kan prikken is het gaar. 

  2. Schil ze en probeer het rode bietenvocht op te vangen (bewaar apart). Snijd de bieten in mooie stukken.

  3. Doe geitenkaas, ricotta, citroensap, peper en zout in een kom. Draai het zo glad mogelijk met een staafmixer, voeg eventueel een beetje water toe als dat nodig is. 

  4. Doe het sap van de bieten erbij voor een mooie roze kleur. Snijd een chioggia biet met een mandoline in hele dunne schijfjes en leg ze in een beetje sushi azijn.

  5. Snijd uit de geschilde appel met een Parisienneboor bolletjes uit de appel of anders blokjes met een gewoon mes.

  6. Schep een beetje opgeklopte geitenkaas op het bord. Leg de bieten, appelbolletjes en schijfjes zure chioggia erop. En strooi de dille en karwei erover. Peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak toevoegen.

     

  7. Geniet van je bietjes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.