3 minuten

Bijzondere salade met exotische paddenstoelen

Culinair expert Alain maakt een smaakvolle paddenstoelensalade met frisse radijs. De vinaigrette met notenolie en citroensap maakt het helemaal af. Perfect als een makkelijk voorgerecht!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de vinaigrette
    4 el
    olijfolie
  • 1 el
    notenolie
  • 2 el
    citroensap
  • 1
    sjalot, gesnipperd
  • 1
    teen knoflook, fijn gehakt
  • (klein) bosje bieslook, fijn gehakt
  • zout en peper
  • Voor de salade
    1
    handje koningsoesterzwam (eryngii)
  • 1 el
    olijfolie
  • 1
    klontje boter
  • 1
    handje Japanse bundelzwam (nameko)
  • 1
    kleine wortel, geschild
  • 1
    handje radijsjes
  • kom met ijskoud water
  • zout en peper
  1. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Snijd de koningsoesterzwammen in de lengte in plakken. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de koningsoesterzwammen samen met een klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak een paar minuten tot goudbruin. 

  3. Snijd ondertussen van de bundels nameko’s de onderkant zodat je losse paddenstoelen krijgt. Voeg toe aan de pan en bak mee tot alle paddenstoelen goudbruin zijn maar nog wel een bite hebben. Verdeel over een saladeschaal. 

  4. Blanceer de wortel een paar minuten in kokend water. Snijd de wortel en radijsjes op een mandoline of met een scherp mes in zeer dunne plakken en voeg toe aan de bak met ijswater. Haal na een paar minuten uit het water, laat uitlekken en voeg toe aan de paddenstoelen. 

  5. Voeg de rucola en dressing naar smaak toe aan de paddenstoelen en meng door elkaar. Verdeel de salade over de borden.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.