Blinis met gerookte zalm en Hollandse garnalen

chef-kok
Ramon Brugman
Blini's
7 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
145 personen
Ramon heeft zin in de lente! Hij ziet zichzelf al helemaal zitten in de zon met zijn zelfgemaakte blini's en een lekker wijntje.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Voor de blini's
    250 ml
    melk (lauwwarm)
  • 200 g
    boekweitmeel
  • 7 g
    gedroogde gist
  • 2
    eieren
  • zout
  • Voor de bieslookmascarpone
    200 g
    mascarpone
  • 1
    citroen
  • 1/2
    bos bieslook
  • zout en peper
  • Voor de Hollandse garnalen
    100 g
    Hollandse garnalen
  • 1
    zure appel
  • 1/4
    bos dille
  • 1/4
    bos bieslook
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Voor de gerookte zalm met appel en rode biet
    50 ml
    olijfolie
  • 250 g
    gerookte zalm
  • 1
    appel
  • 1
    gekookte rode biet
  • 1
    citroen
  • zout en peper
  • eventueel wat cress
  • Benodigdheden
    spuitzak

Bereiding

  1. 1

    Splits de eieren. Doe de dooier bij het boekweitmeel en los de gist op in de lauwwarme melk en roer dit goed door. Voeg dit bij de boekweitmeel en roer het glad. Dek het beslag af en laat het twintig minuten rijzen op een warme plek. 

  2. 2

    Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de mascarpone. Rasp er een beetje schil van de citroen bij en een klein beetje sap. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Doe dit in een spuitzak. 

  3. 3

    Hak de dille en bieslook fijn en roer dit door Hollandse garnalen. Snijd een halve appel in superfijne blokjes (brunoise) en roer ook dit door de garnalen. Maak het nat met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

     Maak dunne plakken (banen) van de appel. Pers de citroen uit en meng het sap met de olijfolie en breng het op smaak met zout en peper. Haal de plakjes door de dressing heen en rol ze op.

  5. 5

    Snijd de rode biet in fijne blokjes en meng ook dit door de dressing van citroensap met olijfolie. met een beetje olie, citroensap , zout en peper en leg dit op de zalm.

  6. 6

    Klop het eiwit voor de blini’s luchtig en stevig. Spatel dit door het beslag heen en bak de blini’s in een koekenpan met een beetje boter.

  7. 7

    Leg de blini’s op het bord. Doe daarop wat gerookte zalm en de salade van Hollandse garnalen. Spuit wat stippen van de bieslook mascarpone op het bord en leg daarnaast wat van de bietensalade bij en de rolletjes van appel. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!