4 minuten

Boerenkoolpaté met frisse salade en zoet-zuur van ui en mango

Culinair-expert Alain Caron bezoekt patémaakster Pascale, ze laat Alain zien hoe je boerenkoolpaté maakt. Alain maakt hierbij een frisse salade en zoet-zuur van komkommer, mango en verschillende soorten jam. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Voor de zoet-zuur garnituur
    30
    cornichon (kleine augurken)
  • 30 g
    uien
  • 30 g
    wortelen (geschild en gekookt)
  • 30 g
    komkommer
  • 30 g
    gedroogde ananas
  • 30 g
    gedroogde mango
  • 30 g
    knolselderij
  • 1 lepel
    sinaasappeljam
  • 1 lepel
    vijgenjam
  • schil van een halve citroen
  • 1 lepel
    abrikozenjam
  • peper en zout
  • Voor de salade
    groene sla
  • rode sla
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de jus
    1
    bouillonblokje
  1. Schil de wortels en kook ze. Snijd de wortels, cornichon, uien, knolselderij, komkommer, gedroogde ananas en gedroogde mango heel fijn, in zeer kleine blokjes.

  2. Doe alles in een kom en voeg een lepel vijgenjam toe. Vervolgens voeg je de schil van een halve citroen toe en een lepel abrikozenjam. Meng alles goed door elkaar en voeg wat peper en zout toe.

  3. Voor de salade: meng het hart van de groene- en rode sla samen in een kom. Voeg zout en peper toe, een scheutje olijfolie en wat citroensap.

  4. Voor de jus: laat een halve liter bouillon inkoken, tot de kleur goed bruin wordt. Leg een mooie plak (boerenkool)paté op het midden van het bord, garneer met wat sla en een lepel zoet-zuur. Versier met een lepel een paar druppels jus om de paté heen.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.