Recept: Bolo di Cashupete

21 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 14 stemmen)
Stilstaand beeld van Bolo di Cashupete
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een Antilliaanse lekkernij: Bolo di Cashupete, oftewel cashewnotentaart. Niet bedoeld als maaltijd, maar als gebak voor feesten en partijen.
12 personen

Ingrediënten voor Bolo di Cashupete

  • 375 gram zelfrijzende bloem
  • 375 gram ongezouten roomboter
  • 375 gram kristalsuiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 1 citroen
  • Zout

Glazuur:

  • 750 gram ongezouten cashewnoten
  • 150 gram kristalsuiker
  • 400 gram gecondenseerde melk
  • 5 dl water
  • 10 gram roomboter
  • 20 gekonfijte kersen (groen en rood)
  • Rum naar smaak

Piña colada:

  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl ananassap
  • 1 dl rum
  • 1 dl vanillesiroop
  • ½ dl amandellikeur
  • 10 ijsblokjes

 

 

 

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 graden.
     

  2. 2

    Doe de suiker en boter in een grote kom en mix dit met een mixer tot een glad deeg. Voeg de vanillesuiker en een snufje zout eraan toe en mix dit ongeveer 4 minuten mee.
     

  3. 3

    Zet de mixer op de hoogste stand en mix er één voor één de eieren doorheen. (laat het ei goed opgenomen worden in het deeg voordat je het volgende ei er aan toe voegt)
     

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen en voeg deze toe aan het deeg samen met het sap van de citroen. Haal het bloem door een zeef en spatel dit  rustig deel voor deel door het beslag heen.

  5. 5

    Vet een taartblik in met boter en giet het beslag erin. De taart moet ongeveer een uur gebakken worden in de voorverwarmde oven. Na een uur kun je de taart testen of het wel gaar is door er een satéprikker in te prikken als deze er schoon uitkomt is de taart gaar.
     

  6. 6

    Maak het glazuur. Breng de suiker met het water en de gecondenseerde melk aan de kook totdat het een dikke stroop is. Leg ongeveer 20 hele cashewnoten apart voor de garnering en maal de overige cashewnoten fijn in de keukenmachine. Voeg de gemalen cashewnoten toe aan het de stroop en blijf dit goed roeren op een laag vuurtje  voeg er wat rum naar smaak aan toe en verwijder het mengsel van het vuur.
     

  7. 7

    Als de taart afgekoeld is snij je deze in drie lagen. Besprenkel de onderste laag met wat rum en bestrijk het met een laagje cashewnotenglazuur. Leg er een laag taart op en besprenkel deze ook met wat rum en bestrijk er een laagje cashewnotenglazuur over. Plaats de laatste plak taart erop en druk de taart voorzichtig aan.
     

  8. 8

    Bestrijk nu de taart met de rest van het glazuur en garneer de taart af met de hele cashewnoten en de gekonfijte kersen.
     

  9. 9

    Stop alle ingrediënten voor de piña colada in de keukenmachine of blender.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter