Borrelhapje l'oeuf mayo met witte bonen en salade met lamsoor
Wat een Franse klassieker: oeufs mayonnaise. Plat gezegd een eitje mayo, maar culinair expert Alain Caron maakt deze borrelhap op hoog niveau. Met een gepocheerd eitje, witte bonen, een groene salade met lamsoor, wortel en zelfgemaakte mayonaise met crème fraîche en groene pesto. Bon appétit!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
5eieren
-
1 tlmosterd
-
•sap van een halve citroen
-
150 mlneutrale olie
-
2 elextra vierge olijfolie
-
•peper en zout
-
100 glamsoor
-
100 gwortelen
-
100 gwitte bonen
-
1ui
-
1 elcrème fraîche
-
1 elgroene pesto
-
Voor de garnering•eetbare bloemen
-
•kleine blaadjes sla
-
Pocheer 4 eieren. Je kunt ook zachtgekookte eieren gebruiken. Kook ze ongeveer 5 minuten.
-
Maak vervolgens de mayonaise. Meng in een grote kom de mosterd met het sap van een halve citroen en doe er wat fijngemalen zout en peper bij. Voeg dan 1 eidooier er aan toe en klop het geheel met een garde voor zo’n 1 minuut. Schenk dan, terwijl je nog klopt, de 150 ml neutrale olie erbij. Klop tot de juiste dikte en bewaar de mayonaise buiten de koelkast.
-
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Bak in een pan met olie tot hij goudbruin is. Was en blancheer de wortelen en snij ze vervolgens in kleine blokjes. Haal de steeltjes van de lamsoor. Giet de witte bonen af. Doe de wortelen, lamsoor en bonen bij de uien met wat peper en zout. Bak alles nog even 5 minuten op hoog vuur en laat het dan afkoelen.
-
Meng de mayonaise met de crème fraîche en de pesto. Leg wat van de groenten op het bord, leg het ei er bovenop. Doe daar weer een flinke lepel mayonaise erop, het ei mag niet meer te zien zijn. Bestrooi het geheel met wat bloemblaadjes en kleine blaadjes sla. Druppel er als laatste wat extra vierge olijfolie omheen.
- Eet smakelijk!