Recept: Pakora's in yoghurt-limoen dip

14 februari 2019
Waardeer: 
(Totaal: 17 stemmen)
Stilstaand beeld van Pakora's in yoghurt-limoen dip

Sharon maakt vegetarische pakora's. Deze groentehapjes zien er zo exotisch uit, dat je misschien denkt dat het moeilijk is maar het tegendeel is waar. Sharon serveert deze Indiase, gefrituurde snacks met een yoghurt-limoendip. En dat serveert ze met een verfrissende milkshake.

4 personen

Ingrediënten voor Pakora's in yoghurt-limoen dip

Ingrediënten:

  • 150 g kikkererwten (droog)
  • 1 courgette
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 winterpeen
  • 50 gr grote wilde spinaziebladeren
  • 4 dl yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl masala
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout

Ingrediënten yoghurt-limoendip:

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • peper en zout 

Aan de slag

  1. 1

    Maal de kikkererwten in de koffiemaler fijn.

  2. 2

    Meng de yoghurt door de gezeefde kikkererwten. Kom je na het mengen nog harde klonten tegen, druk de klonten dan met een lepel door de zeef. Voeg vervolgens de masala, bakpoeder, kurkuma en de komijnpoeder eraan toe en laat dit anderhalf uur staan. Na anderhalf uur heb je een mooi dik beslag.

  3. 3

    Snij de courgette en de winterpeen in plakjes en de bloemkool en broccoli in roosjes. Was de spinazie goed en snij de harde nerf eruit. 

  4. 4

    Kook een ruime hoeveelheid water en blancheer de gesneden winterpeen. Laat deze goed afkoelen. 

  5. 5

    Verwarm een frituurpan op 180 graden. Haal de groentes in porties kort door het beslag en frituur deze goudbruin ongeveer 2 tot 3 minuten. Als ze klaar zijn, laat je ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi je er wat zout naar smaak op.

  6. 6

    Ga verder met het maken van de yoghurt-limoendip. Maak de limoen schoon en rasp de schil eraf. Voeg de schil toe bij de yoghurt en de knijp het sap van de limoen erin uit. Breng het op smaak met wat peper en zout naar smaak.

Eet smakelijk!