7 minuten

Pakora's in yoghurt-limoen dip

Sharon maakt vegetarische pakora's. Deze groentehapjes zien er zo exotisch uit, dat je misschien denkt dat het moeilijk is maar het tegendeel is waar. Sharon serveert deze Indiase, gefrituurde snacks met een yoghurt-limoendip. En dat serveert ze met een verfrissende milkshake.

Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 150 g
    kikkererwten (droog)
  • 1
    courgette
  • 1
    bloemkool
  • 1
    broccoli
  • 1
    winterpeen
  • 50 g
    grote wilde spinaziebladeren
  • 4 dl
    yoghurt
  • 2 tl
    bakpoeder
  • 1 tl
    kurkuma
  • 2 tl
    masala
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • peper en zout
  • Ingrediënten yoghurt-limoendip
    200 g
    Griekse yoghurt
  • 1
    limoen
  • peper en zout
  1. Maal de kikkererwten in de koffiemaler fijn.

  2. Meng de yoghurt door de gezeefde kikkererwten. Kom je na het mengen nog harde klonten tegen, druk de klonten dan met een lepel door de zeef. Voeg vervolgens de masala, bakpoeder, kurkuma en de komijnpoeder eraan toe en laat dit anderhalf uur staan. Na anderhalf uur heb je een mooi dik beslag.

  3. Snij de courgette en de winterpeen in plakjes en de bloemkool en broccoli in roosjes. Was de spinazie goed en snij de harde nerf eruit. 

  4. Kook een ruime hoeveelheid water en blancheer de gesneden winterpeen. Laat deze goed afkoelen. 

  5. Verwarm een frituurpan op 180 graden. Haal de groentes in porties kort door het beslag en frituur deze goudbruin ongeveer 2 tot 3 minuten. Als ze klaar zijn, laat je ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi je er wat zout naar smaak op.

  6. Ga verder met het maken van de yoghurt-limoendip. Maak de limoen schoon en rasp de schil eraf. Voeg de schil toe bij de yoghurt en de knijp het sap van de limoen erin uit. Breng het op smaak met wat peper en zout naar smaak.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.