Zelfgemaakte bokkenpootjes
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
150 mleiwit (van 5 eieren)
-
180 gsuiker
-
150 gamandelmeel
-
50 gpoedersuiker
-
35 gbloem
-
200 ggeschaafde amandelen
-
Vulling botercrème115 gboter
-
50 gpoedersuiker
-
175 ggele room
-
1vanille stokje
-
Voor de chocolade200 gpure chocolade
-
Klop het eiwit luchtig en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop het tot het helemaal stevig is. Meng het amandelmeel met de poedersuiker en de bloem. Voeg dit bij het eiwit en spatel het er rustig en voorzichtig doorheen.
-
Doe het eiwitmengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit baantjes van 6 cm op bakpapier. Knijp het amandelschaafsel fijn en strooi erover heen. Klop het overtollige amandelschaafsel van de bakplaat af.
-
Bak de bokkenpootjes in een voorverwarmde oven op 170 graden in ongeveer 12 à 15 minuten gaar.
-
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng de boter met de poedersuiker en de gele room en draai het door elkaar heen. Voeg de merg van de vanille toe. Zorg dat de crème zacht is en goed luchtig kan draaien.
-
Doe de crème in de spuitzak en spuit een laagje op één kant van de afgekoelde bokkenpootjes. Duw vervolgens een lege kant van de bokkenpootjes op de de crème. De crème moet helemaal tot de zijkant komen.
-
Smelt de chocolade tot 31 graden, zorg dat de chocolade niet te warm wordt. Dip de uiteindes van de bokkenpoot in de chocolade. Laat ze uitharden op een bakpapiertje.
-
Het lekkerst is natuurlijk om de bokkenpootjes meteen op te eten, want ze zijn moeilijk te weerstaan. En dan met een groot glas munt/ gember/steranijs/sinaasappel thee erbij. Laat die herfst maar komen!
- Eet smakelijk!