8 minuten

Opgerold flatbread met geitenkaas en pesto

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijke zelfgemaakte flatbreadrol gevuld met een geitenkaasmousse, zelfgedraaide pesto, honing en walnoten. Geserveerd met een fris zoete aardappelsalade. Smullen maar!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de flatbread:
    400 g
    volkoren bloem
  • 300 g
    Griekse yoghurt
  • zout
  • olie
  • Voor de geitenkaasmousse:
    200 g
    zachte geitenkaas
  • 100 g
    verse roomkaas
  • 200 ml
    slagroom
  • 1 tl
    chilivlokken
  • 1 tl
    gedroogde oregano
  • zout
  • Voor de pesto:
    30 g
    basilicum
  • 100 g
    witte amandelen
  • 1 teentje
    knoflook
  • 100 g
    walnoten
  • 50 g
    rucola
  • honing
  • olijfolie
  • zout
  • Voor de zoete aardappelsalade:
    600 g
    zoete aardappelen
  • 3 el
    yoghurt
  • 1 bosje
    bieslook
  • 1 tl
    mosterd
  • 1
    limoen
  • 1
    rode ui
  • 1 stengel
    bleekselderij
  • peper en zout
  1. Voor de flatbread doe je alle ingrediënten – de volkorenbloem, yoghurt, het zout en de olie – in de keukenmachine en draai je er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg tien minuten rusten, verpakt in plasticfolie.

  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de blokjes in ongeveer 10 minuten gaar.

  3. Voor de pesto: Maal de basilicumblaadjes, amandelen en knoflook fijn in de keukenmachine of met een vijzel. Voeg er steeds wat olijfolie aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft. 

  4. Voor de geitenkaasmousse: Doe de geitenkaas, roomkaas en slagroom met wat zout, chilivlokken en oregano in een keukenmachine en mix alles tot een egale mousse. 

  5. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes, snipper de rode ui en snijd de bieslook fijn. Meng de samen met het sap van de limoen en de mosterd. Voeg wat peper en zout toe en meng dit door de zoete aardappels. 

  6. Verdeel het deeg in vier stukken. Bestrijk je werkblad met een beetje olie om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Rol de bolletjes deeg zo dun mogelijk uit. Leg een lap uitgerold deeg in een droge koekenpan en bak de flatbreads in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin.

  7. Smeer de flatbread in met de geitenkaasmousse, verdeel er wat pesto over, voeg wat rucola, walnoten en een beetje honing toe. Rol de flatbread op en snijd de rol doormidden. Serveer de flatbread met de zoete-aardappelsalade.

  8. Geniet van je flatbreadrol met geitenkaas en pesto!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.