4 minuten

Broodje met Zwolse aïoli en paddenstoelen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt met Zwolse aïoli een heerlijk luxe broodje. Ze belegt het met komkommer, paddenstoelen, sojasaus en pistachenootjes. Zo heb je het nog nooit gegeten!

 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 5
  • 1
    oerbrood
  • 500 g
    gemengde paddenstoelen
  • 1
    rode ui
  • 5
    diverse tomaten
  • 1 bosje
    peterselie
  • 2 el
    sojasaus
  • aïoli naar smaak
  • 5
    komkommerslierten
  • 100 g
    pistachenootjes
  • 20
    blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • komkommerkruid
  1. Snijd 5 plakken van het oerbrood. Verhit een koekenpan en rooster het brood krokant. Snijd de paddenstoelen fijn en scheur de oesterzwam in stukjes. Als het brood geroosterd is haal je het uit de pan en bak je de paddenstoelen goudbruin.

  2. Snijd de ui in dunne halve ringen en de tomaten in partjes. Hak de peterselie fijn. Blus de paddenstoelen af met de sojasaus voeg de uien en peterselie toe en verwijder de pan van de warmtebron. 

  3. Smeer naar smaak wat aïoli uit op het brood en verdeel de paddenstoelen erover.  Verdeel partjes tomaat erop. Plaats de komkommersliert op de broodjes en strooi er wat pistachenootjes en basilicum op. Maak het gerecht af met wat olijfolie en het komkommerkruid.

  4. Geniet van je broodje aïoli!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.