Broodtaartje met duif
Culinair expert Alain Caron brengt een bezoek aan een watermolen uit de 15e eeuw in het Arnhemse Sonsbeek. Enthousiast molenaar Lidy laat hem zien hoe de molen van buiten en binnen werkt en stuurt Alain niet met lege handen weg. Hij neemt het biologische tarwemeel mee naar ambachtelijke bakker Tom. In zijn bakkerij in de Arnhemse binnenstad maakt hij er zuurdesem brood mee. Tom is niet zomaar een bakker. Hij vindt het belangrijk een sociale functie te hebben in de buurt. Zo heeft hij zijn bakkerij bijvoorbeeld helemaal ingericht met materialen die hij van buurtbewoners heeft gekregen. Alain zou Alain niet zijn als hij bij dit brood geen spectaculair gerecht weet te maken. Een broodje met duif.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4grote sneeën brood
-
150 gkippenlever
-
1ui
-
1teen knoflook
-
1takje tijm
-
50 gboter
-
100 groom
-
4 stuksduivenborst
-
1appel
-
2 dljus van duif
-
3 elport
-
1el crème-de-cassis
-
•levercrème
-
Neem 4 grote boterhammen en smeer er wat roomboter op
-
Bak ze 1 minuut in een warme pan of in de broodrooster
-
Bak de lever in boter met uien, de knoflook met tijm tot mooi bruin word da
-
Doe de room erbij en laat 3 minuten pruttelen
-
Doe het dan in de mixer en mix het glad tot een crème en zet het even opzij.
-
Bak de duivenborst in 40 gram boter 2 minuutjes per kant en bewaar de jus
-
Schil een appel, haal het klokhuis eruit, snij wat plakjes zo dun mogelijk
-
Om de saus te maken, neem je 2 dl jus van de duif en kook deze in met de port en de crème-de-cassis
-
Doe de saus door de zeef en zet het opzij
-
Smeer op elke boterham wat levercrème
-
Snij de duivenborst zo dun mogelijk en leg het in een roosvorm op de boterham en doe dat ook met de appel
-
Doe even in de oven en serveer met de warme saus erop
- Eet smakelijk!