Bruchetta’s met emmentaler en een pittige salsa
3 min

Bruchetta’s met emmentaler en een pittige salsa

Ramon gaat koken met de emmentaler van Lise en Paul. Hij maakt een bruschetta van gesmolten emmentaler met zoet zure rode uien en groene kruiden salsa.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de kaas
    200 g
    emmentaler
  • 4
    zongedroogde tomaten
  • Voor de bruschetta
    1
    stokbrood of ciabatta
  • olijfolie
  • zout en peper
  • voor de zoet zure rode uiten
    2
    grote rode uien
  • 50 ml
    azijn
  • 50 gr
    suiker
  • voor de groene kruiden salsa
    1 bos
    dille
  • 12
    blaadjes munt
  • 1
    teen knoflook
  • 1/2
    rode peper
  • 1 tl
    mosterd
  • 1
    citroen
  • olijfolie
  • Zout en peper
  1. Doe de kaas in een schaaltje wat in de oven kan en snij de zongedroogde tomaten fijn. Leg ze boven op de kaas en die het kommetje 8 tot 12 minuten in de oven.

  2. Snij het brood in plakken en bak deze in een koekenpan in een laagje olie krokant. Haal ze uit de pan en laat een beetje afkoelen

  3. Snij de uien flinter duin en meng de azijn met de suiker. Meng de uien daar door heen. Laat ze niet langer dan 10 minuten in de marinade liggen.

  4. Snij alle kruiden en de knoflook fijn. Snij de rode peper en meng allers nu door elkaar. Maak een beetje “nat” met olijfolie. Knijp er wat citroensap op en breng op smaak met zout en peper.

  5. Haal het schaaltje met de kaas uit de oven en doe daar de groene kruiden salsa op. Neem een bruschetta en haal deze door de warme kaas heen. Neem een vorkje om de draden kaas te begeleiden. Doe er wat van de zoet zure uien op.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.