Caesar salad met gegrilde kippendijen

Sharon maakt 1 van de populairste salades ter wereld: Caesar salad! Met een eigen marinade, dressing maar met de klassieke ingrediënten als kip, ei en croutons een mooie gezonde maaltijd.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    krop romaine sla
  • 1
    bosje lente ui
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 4
    eieren
  • 4
    sneetjes brood
  • 50 g
    Parmezaanse kaas
  • 300 g
    kippendijen
  • 3
    takjes rozemarijn
  • 3
    takjes tijm
  • 3
    takjes oregano
  • 1
    teentje knoflook
  • 40 g
    ansjovis in olie
  • 5 el
    mayonaise
  • 1
    limoen
  • 1 dl
    olijfolie
  • peper en zout
  1. Kook de eitjes 3 tot 4 min zodat ze zacht gekookt zijn. 

  2. Was de romaine sla goed en snij deze in stukken van ongeveer 4 cm. 

  3. Pureer de olijfolie samen met de knoflook, oregano, rozemarijn, en de tijm fijn. Smeer de 4 sneetjes brood in met dit mengsel en strooi de rest van het mengsel over de kippendijen. 

  4. Laat de kippendijen even marineren. En gril in de tussentijd de sneetjes brood op de barbecue.

  5. Neem 4 uitgelekte ansjovissen hak deze fijn en voeg dit toe aan de mayonaise samen met het sap van de limoen, de rode ui en de kappertjes vervolgens pureer je dit tot een mooie egale dressing. 

  6. Barbecue de kippendijen gaar en snij in de tussen tijd wat lente ui fijn. Als de kippendijen gaar zijn is de salade klaar om op te bouwen. 

  7. Garneer de salade af met wat vers geraspte Parmezaan kaas en wat blaadjes platte peterselie.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.