Recept: Carpaccio van tonijn

20 mei 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Carpaccio van tonijn
Alain proeft wijn gemaakt van het sap van de berkenboom. Hij maakt bij deze bijzondere wijn een heerlijk gerecht. Carpaccio van tonijn!
4 personen

Ingrediënten voor Carpaccio van tonijn

Carpaccio

  • 400 gram verse tonijn

Garnituur

  • 6 eetbare viooltjes
  • 100 gram sla mix
  • 1 peer
  • 1/4 komkommer
  • Nootjes
  • 3 rode radijsjes
  • ½ avocado
  • 1 ui
  • En halve gekonfijte citroen
     

Dressing

  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel notenolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • zout peper

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Snij de tonijn in plakjes en bewaar de vis nog even in de koeling.

  2. 2

    Schep kleine balletjes uit de komkommer, peer en avocado. Hak de nootjes grof. Snij de radijsjes in ringetjes, net als de ui.

  3. 3

    Voor de vinaigrette voeg je alle ingrediënten in een kommetje en voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  4. 4

    Strijk met een kwast wat olijfolie op de borden en een snufje zout en peper. Verdeel de plakjes tonijn rond op de borden. Strooi de garnituur hier en daar over de tonijn. Doe de dressing er overheen.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter