Carpaccio van tonijn
Alain proeft wijn gemaakt van het sap van de berkenboom. Hij maakt bij deze bijzondere wijn een heerlijk gerecht. Carpaccio van tonijn!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Carpaccio400 gverse tonijn
-
Garnituur6eetbare viooltjes
-
100 gslamix
-
1peer
-
1/4komkommer
-
•nootjes
-
3rode radijsjes
-
1/2avocado
-
1ui
-
1/2gekonfijte citroen
-
Dressing2 elextra vierge olijfolie
-
1 tlgembersiroop
-
1 tlsojasaus
-
1 tlnotenolie
-
1 elbalsamico
-
•zout
-
•peper
-
Snij de tonijn in plakjes en bewaar de vis nog even in de koeling.
-
Schep kleine balletjes uit de komkommer, peer en avocado. Hak de nootjes grof. Snij de radijsjes in ringetjes, net als de ui.
-
Voor de vinaigrette voeg je alle ingrediënten in een kommetje en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
-
Strijk met een kwast wat olijfolie op de borden en een snufje zout en peper. Verdeel de plakjes tonijn rond op de borden. Strooi de garnituur hier en daar over de tonijn. Doe de dressing er overheen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.