Carpaccio van tonijn

culinair expert
Alain Caron
carpaccio van tonijn
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
8 personen

Alain proeft wijn gemaakt van het sap van de berkenboom. Hij maakt bij deze bijzondere wijn een heerlijk gerecht. Carpaccio van tonijn!

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Carpaccio
    400 g
    verse tonijn
  • Garnituur
    6
    eetbare viooltjes
  • 100 g
    slamix
  • 1
    peer
  • 1/4
    komkommer
  • nootjes
  • 3
    rode radijsjes
  • 1/2
    avocado
  • 1
    ui
  • 1/2
    gekonfijte citroen
  • Dressing
    2 el
    extra vierge olijfolie
  • 1 tl
    gembersiroop
  • 1 tl
    sojasaus
  • 1 tl
    notenolie
  • 1 el
    balsamico
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. 1

    Snij de tonijn in plakjes en bewaar de vis nog even in de koeling.

  2. 2

    Schep kleine balletjes uit de komkommer, peer en avocado. Hak de nootjes grof. Snij de radijsjes in ringetjes, net als de ui.

  3. 3

    Voor de vinaigrette voeg je alle ingrediënten in een kommetje en voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  4. 4

    Strijk met een kwast wat olijfolie op de borden en een snufje zout en peper. Verdeel de plakjes tonijn rond op de borden. Strooi de garnituur hier en daar over de tonijn. Doe de dressing er overheen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!