4 minuten

Ceviche met zeebaars, frisse tomaat, ricotta en limoenmarinade

Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een verfijnd gerecht: ceviche met frisse tomaat, romige ricotta, limoen en kakelverse vis! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld makreel, dorade of zeebaars. Dit recept is perfect om je gasten te verassen met een culinaire creatie. Makkelijk te maken en vol van smaak!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • Voor de ceviche:
    2 filet
    dorade, zeebaars of makreel
  • 4
    limoenen
  • 2
    tomaten
  • 100 g
    ricotta
  • 1
    rode ui
  • 4
    stengels bieslook
  • 0,5
    rode peper
  • zout en peper
  1. Maak de vis schoon en knijp de limoenen uit. Snijd de rode ui en rode peper fijn.

  2. Meng het limoensap met wat zout, rode ui en rode peper. Leg de vis in de marinade en laat dit 4 à 5 minuten intrekken

  3. Snijd de vis doormidden en dep de bovenkant droog. Gebruik een gasbrander om de bovenkant van de vis te branden.

  4. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de zaadlijsten op een zeef en vang het vocht op.

  5. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in zeer fijne blokjes. Snijd de bieslook fijn en meng dit met de tomatenblokjes. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Wrijf de zaadlijsten door de zeef en meng het opgevangen tomatensap met een lepel van de marinade. Breng dit op smaak met zout en peper.

  7. Spuit een toefje ricotta onderin een kommetje en leg hierop de gebrande vis. Giet wat van het tomatensap onderin het kommetje en verdeel de gesneden tomaat over de vis en werk af met een takje verse dille.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets