Chef-kok Ramon Brugman houdt het betaalbaar vandaag. Hij maakt een gerecht met een Chinese oorsprong: char siu, ofwel geroosterd varkensvlees. Hij maakt de maaltijd compleet met gewokte groenten en witte rijst.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten geroosterd varkensvlees
    400 g
    buikspek
  • 4
    tenen knoflook
  • 2 el
    honing
  • 2 el
    gefermenteerde rode soja
  • 2 el
    bietensap
  • 2 el
    donkere sojasaus
  • 2 el
    rijstwijn
  • 2 el
    hoisinsaus
  • 1
    stuk gember
  • 1 tl
    vijfkruidenpoeder
  • Ingrediënten wokgroenten
    1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    rode paprika
  • 1
    winterpeen
  • 1
    paksoi
  • 100 g
    sugarsnaps
  • 1
    prei
  • 1
    rode peper
  • 1
    stuks gember
  • 2 el
    oestersaus
  • 2 el
    chilisaus
  • 2 el
    gembersaus
  • zout
  • 300 g
    witte rijst
  1. Snij de tenen knoflook en meng de rest van de ingrediënten met elkaar. 

  2. Leg hier het vlees in. Het liefst een dag van te voren zodat het spek goed gemarineerd word. 

  3. Als je het hebt laten marineren, haal je het vlees uit de marinade. Leg het in een ovenschaal en rooster het vlees in een oven op 160 graden.

     

  4. Om de 10 minuten bestrijk je het vlees met behulp van een kwast, zodat er een mooi gelakt laagje ontstaat. 

  5. Rooster het vlees ongeveer 30 á 40 minuten. Het hangt van je stuk vlees af. Een goede richtlijn is als het vlees van binnen 60 à 70 graden is. 

  6. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten. 

  7. Snij dunne plakjes van het vlees.

  8. Snij alle groenten in gelijke stukken. 

  9. Maak de wok heet. 

  10. Bak de ui, de knoflook en de winterpeen als eerst. 

  11. Voeg nu de rest toe. Bak even goed aan. 

  12. Voeg de smaakstoffen toe. 

  13. Bak het meeste vocht weg. 

  14. Haal de groenten uit de pan.

  15. Kook de rijst volgens verpakking.

  16. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.