Char siu
Chef-kok Ramon Brugman houdt het betaalbaar vandaag. Hij maakt een gerecht met een Chinese oorsprong: char siu, ofwel geroosterd varkensvlees. Hij maakt de maaltijd compleet met gewokte groenten en witte rijst.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten geroosterd varkensvlees400 gbuikspek
-
4tenen knoflook
-
2 elhoning
-
2 elgefermenteerde rode soja
-
2 elbietensap
-
2 eldonkere sojasaus
-
2 elrijstwijn
-
2 elhoisinsaus
-
1stuk gember
-
1 tlvijfkruidenpoeder
-
Ingrediënten wokgroenten1ui
-
1teen knoflook
-
1rode paprika
-
1winterpeen
-
1paksoi
-
100 gsugarsnaps
-
1prei
-
1rode peper
-
1stuks gember
-
2 eloestersaus
-
2 elchilisaus
-
2 elgembersaus
-
•zout
-
300 gwitte rijst
-
Snij de tenen knoflook en meng de rest van de ingrediënten met elkaar.
-
Leg hier het vlees in. Het liefst een dag van te voren zodat het spek goed gemarineerd word.
-
Als je het hebt laten marineren, haal je het vlees uit de marinade. Leg het in een ovenschaal en rooster het vlees in een oven op 160 graden.
-
Om de 10 minuten bestrijk je het vlees met behulp van een kwast, zodat er een mooi gelakt laagje ontstaat.
-
Rooster het vlees ongeveer 30 á 40 minuten. Het hangt van je stuk vlees af. Een goede richtlijn is als het vlees van binnen 60 à 70 graden is.
-
Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten.
-
Snij dunne plakjes van het vlees.
-
Snij alle groenten in gelijke stukken.
-
Maak de wok heet.
-
Bak de ui, de knoflook en de winterpeen als eerst.
-
Voeg nu de rest toe. Bak even goed aan.
-
Voeg de smaakstoffen toe.
-
Bak het meeste vocht weg.
-
Haal de groenten uit de pan.
-
Kook de rijst volgens verpakking.
- Eet smakelijk!