Recept: Char siu

3 april 2018
Waardeer: 
(Totaal: 60 stemmen)
Stilstaand beeld van Char siu

Chef-kok Ramon Brugman houdt het betaalbaar vandaag. Hij maakt een gerecht met een Chinese oorsprong: char siu, ofwel geroosterd varkensvlees. Hij maakt de maaltijd compleet met gewokte groenten en witte rijst.

4 personen

Ingrediënten voor Char siu

Ingrediënten geroosterd varkensvlees 

  • 400 g buikspek
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el honing
  • 2 el gefermenteerde rode soja
  • 2 el bietensap
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el rijstwijn
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 stuk gember
  • 1 tl vijfkruidenpoeder

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Ingrediënten wokgroenten 

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 paksoi
  • 100 g sugersnaps
  • 1 prei
  • 1 rode peper
  • 1 stuks gember
  • 2 el oestersaus
  • 2 el chillysaus
  • 2 el gembersaus
  • Zout

Rijst

  • 300 g witte rijst

Aan de slag

  1. 1

    Snij de tenen knoflook en meng de rest van de ingrediënten met elkaar. 

  2. 2

    Leg hier het vlees in. Het liefst een dag van te voren zodat het spek goed gemarineerd word. 

  3. 3

    Als je het hebt laten marineren, haal je het vlees uit de marinade. Leg het in een ovenschaal en rooster het vlees in een oven op 160 graden.

     

  4. 4

    Om de 10 minuten bestrijk je het vlees met behulp van een kwast, zodat er een mooi gelakt laagje ontstaat. 

  5. 5

    Rooster het vlees ongeveer 30 á 40 minuten. Het hangt van je stuk vlees af. Een goede richtlijn is als het vlees van binnen 60 à 70 graden is. 

  6. 6

    Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten. 

  7. 7

    Snij dunne plakjes van het vlees.

  8. 8

    Snij alle groenten in gelijke stukken. 

  9. 9

    Maak de wok heet. 

  10. 10

    Bak de ui, de knoflook en de winterpeen als eerst. 

  11. 11

    Voeg nu de rest toe. Bak even goed aan. 

  12. 12

    Voeg de smaakstoffen toe. 

  13. 13

    Bak het meeste vocht weg. 

  14. 14

    Haal de groenten uit de pan.

  15. 15

    Kook de rijst volgens verpakking.

Eet smakelijk!