Conchiglie met venkel
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de pasta met saus400 gschelpenpasta (conchiglie of andere pastavormpjes)
-
5verse worsten van de slager
-
2uien
-
2tenen knoflook
-
1venkel
-
5tomaten
-
100 gzwarte olijven
-
2takken tijm
-
1/2 tlvenkelzaad
-
1/2bos bladpeterselie
-
1citroen (sap)
-
1blok Parmezaanse kaas (om te raspen)
-
Voor de tomatenkrentjes200 gcherrytomaatjes
-
2takken tijm
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Voor de salade2bollen buffelmozzarella
-
1bosje basilicum
-
1 tlaceto balsamico
-
•amandelschaafsel
-
Snijd de cherrytomaatjes voor de tomatenkrentjes doormidden. Leg ze op een bakplaat. Rits de blaadjes van de tijm en strooi dit met wat zout en gemalen zwarte peper er overheen. Zet ze in de oven voor ongeveer 1 uur op 120 graden. Laat ze daarna goed afkoelen.
-
Voor de saus snijd je de ui en bak je dit tot ze geel kleuren. Snijd de knoflook en haal de vulling, het vlees uit de worsten. Voeg de vulling en de knoflook bij de uien en bak het aan.
-
Voeg het venkelzaad toe en de takken tijm. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de venkel fijn. Voeg ook dit toe aan de pan. Laat het lekker koken tot een lekkere saus en breng op smaak met zout en peper.
-
Kook de conchiglie volgens de verpakking gaar.
-
Hak de zwarte olijven en de peterselie fijn en doe dit samen met de gekookte pasta bij de saus.
-
Snijd de buffelmozzarella in blokjes en leg dit op een bordje. Bedek dit met blaadjes basilicum en leg daar de tomantenkrentjes op. Maak het af met een beetje amandelschaafsel en een paar druppels goede aceto balasamicoazijn.
- Eet smakelijk!