Een écht Amsterdams broodje ossenworst
Chef-kok Ramon Brugman gaat op de Amsterdamse toer! Hij maakt namelijk zelf vloerkadetten en belegt deze met Amsterdamse ossenworst, uien, mosterd en rasp van Old Amsterdam.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de kadetjes:250 grambloem
-
4 gramgedroogde gist
-
9 gramsuiker
-
82 mlmelk
-
82 mlwater
-
5 gramzout
-
12 gramboter (kamertemperatuur)
-
•een beetje olie
-
•een beetje rijstebloem
-
Voor de vulling:1klontje boter
-
2eieren
-
1Amsterdamse ossenworst
-
2Amsterdamse uien
-
2Amsterdamse zure bommen
-
1stukje Old Amsterdam
-
3 tlAmsterdamse mosterd
-
3 elmayonaise
-
•handje veldsla
-
Verwarm het water en de melk op zo'n 40 graden en voeg bij de rest van de ingrediënten voor de kadetjes.
-
Kneed met een machine in 8 minuten tot een glad en soepel deeg. Bol het op en dek het af, laat het een uur rijzen op een warme plaats.
-
Verdeel het deeg na het rijzen in 16 stukjes en bol ze op. Laat ze 20 minuten afgedekt rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 250 graden.
-
Bestrijk de bolletjes met een beetje olie en bestrooi ze met wat rijstebloem. Duw in het midden met de achterkant van een mes het broodje in.
-
Leg de broodjes weer op de bakplaat en laat ze nog eens 15 minuten rijzen. Bak ze daarna af in de voorverwarmde oven, ca. 10 minuten.
-
Snijd de broodjes open. Smelt een klein beetje boter in een pan en bak de binnenkant van de broodjes tot ze krokant zijn. Kook de eieren, spoel ze koud en pel ze. Snijd de uien en de zure bommen.
-
Meng de mosterd met de mayonaise. Maak krullen van de oude kaas, met behulp van een dunschiller.
-
Snijd plakken van de ossenworst. Leg wat veldsla op de broodjes en doe daar de plakken ossenworst op. Leg daar wat Amsterdamse uien en zure bommen op en een paar plakjes ei ertussen.
-
Maak het af met wat schaafsel van de Old Amsterdam en de mosterd-mayonaise.
- Eet smakelijk!