Dadar isi: gevuld omelet met gehakt en rijst
Chef-kok Ramon Brugman heeft een bijzondere gast in zijn keuken: zijn moeder. Als kind kreeg Ramon dit Indische gerecht al voorgeschoteld door zijn moeder: een gevuld omelet met daarbij spitskool en rijst met allerlei Indische kruiden.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 gramrundergehakt
-
4rode uien
-
2tenen knoflook
-
1 tlgemalen koriander
-
2 tlkoenjit
-
4stuks kemirienoten
-
1 tllaos poeder
-
1stuk santen (kokos)
-
1citroen
-
•olie
-
•zout en peper
-
6eieren
-
•scheutje melk
-
•boter
-
300 gramwitte rijst
-
Voor de spitskool:500 gramspitskool
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1 tlkoenjit
-
1blikje kokosmelk
-
Tip!•Kroepoek
-
Hak de ui, knoflook en kemirinoten fijn. Zet de ui en knoflook aan in een scheutje olie.
-
Voeg eerst de specerijen en kemirinoot toe. En voeg dan het gehakt erbij en rul het.
-
Voeg de citroensap en santen erbij en een beetje water. Laat inkoken tot het vocht is verdampt en breng dan op smaak met peper en zout.
-
Snijd een extra ui en twee tenen knoflook. Bak dit aan in een scheutje olie. Snijd ondertussen de kool fijn en voeg deze toe.
-
Voeg de koenjit en kokosmelk erbij en laat het geheel iets inkoken. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.
-
Voor de omelet, klop de eieren los met een beetje melk, zout en peper.
-
Laat de boter smelten en bak er twee omeletten in.
-
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
-
Tip: lekker met wat kroepoek!
- Eet smakelijk!