Rendang daging en Indische huzarensalade
Alain maakt rendang daging en een Indische huzarensalade voor een kritisch proefpanel. Hier staat het recept om het zelf te proberen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Huzarensalade5middelgrote aardappelen
-
2komkommers
-
1grote winterpeen
-
1groot blik ananas in stukjes
-
4stuks gekookte bietjes
-
4blaadjes ijsbergsla
-
2bieflappen
-
•braadboter
-
3kuipjes zure room
-
•zonnebloemolie
-
•peper en zout
-
•suiker
-
•azijn
-
Rendang Daging1,5 kgrunderlappen met vetrandje
-
3middelgrote uien
-
3 tlgemalen knoflook
-
1 tlkemirie
-
1 tldjaké
-
3 tlketoembar
-
1/2 tldjienten
-
1 tlkoenjit
-
3blaadjes djeroek poeroet
-
2 tllaos
-
1 tlsereh
-
1pakje Tropical Santen
-
•water
-
1 tlasem (zonder pit)
-
•suiker
-
•zout
-
•zonnebloemolie
-
•rijst
-
De huzarensalade. Schil de aardappels, was deze en snij in kleine blokjes en bak ze daarna in zonnebloemolie. Kook de winterpeen beetgaar en snij in kleine blokjes. Snij ook de komkommer en de gekookte bietjes in kleine blokjes.
-
Meng de aardappel, winterpeen, komkommer, bietjes, ananas in een kom door elkaar. Bak de bieflappen gaar, snijd deze in kleine stukjes snijden en voeg toe aan de groenten-massa.
-
Meng de zure room en smaakmakers er door en zet in de ijskast. Was de ijsbergsla en scheur in stukjes. Verdeel de ijsbergsla over de kommen en doe in het midden de huzarensalade.
-
Rendang Daging. Doe in een pan: 1 eetlepel zonnebloemolie, de fijngesnipperde uien, knoflook, sambal oelek, kemirie, gember, ketoembar en djienten.
-
Doe vervolgens de koenjit erbij en de gesneden vleesblokjes, de blaadjes djeroek poeroet, laos, sereh en laat dit op middelgroot vuur, al roerend, half gaar worden, zodat je de rode rauwe kleur van het vlees niet meer ziet.
-
Doe er circa 3 eetlepels kokend water bij en 1 dikke santen van Tropical, asem, zout en suiker en doe de deksel op de pan en laat het gerecht verder op klein vuur verder gaar worden, tot het vocht verdampt.
-
Proef of het vlees al zacht is en of er voldoende zout en suiker in het gerecht zit. (1 tot 1,5 uur na sudderen)
- Eet smakelijk!