4 minuten

Dubbele steak tartaar met knapperige wortelsalade

Culinair expert Alain Caron maakt een smaakvolle steak tartaar van ossenhaas, gecombineerd met een frisse en knapperige wortelsalade. Een ideaal voorgerecht om je etentje mee te beginnen!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4x
    200gr ossenhaas
  • 20 gr
    boter
  • 1 el
    olie
  • 1 el
    ketchup
  • 1 el
    Dijonmosterd
  • 1 el
    Amora mosterd
  • 1 el
    mayonaise
  • 2
    augurken fijngesneden
  • 2
    kleine sjalotten fijngehakt
  • 3
    wortels (liefst in verschillende kleuren)
  • 2 el
    olijfolie of garum
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper
  1. Snijd twee stukken ossenhaas in dunne plakken van ½ cm. Snijd de plakken daarna in dunne repen en hak deze fijn tot tartaar. Dit doe je in een kom. 

  2. Dan meng je de tartaar met de ketchup, Dijonmosterd, Amora mosterd, mayonaise, sap van een halve citroen, 1 fijngesneden sjalot, fijngesneden augurk, zout en peper naar smaak. 

  3. Voor de wortelsalade was je de wortels en rasp je ze met de dunschiller in dunne slierten. Meng de wortelslierten met olijfolie, citroensap en peper en zout en zet apart.

  4. Verhit olie of boter in een koekenpan en bak de andere twee stukken ossenhaas op middelhoog vuur vier minuten per kant en laat afkoelen. Bewaar de jus.

  5. Verdeel de tartaar in vier mooie, ronde platte porties met behulp van een ring van 8 cm. 

  6. Snijd de twee gebakken stukken ossenhaas in dunne plakjes en bedek hiermee de rondjes tartaar als een soort dakpannetjes. 

  7. Leg wat wortelsalade op de dubbele steak tartaar en schenk er wat jus omheen. 

  8. Geniet van de steak tartaar!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg