duif en pastinaak

Duif met pastinaak

Op een biologisch dynamische boerderij in Zeeland maakt Alain een recept met duif. Samen met pastinaak maakt het een heerlijke maaltijd.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    duiven, ontbeend
  • 1/2 l
    kippenbouillon
  • 200 g
    pastinaak
  • 300 ml
    melk
  • 2
    gekookte bietjes
  • handje naturelchips
  • 2 dl
    rode port
  • flinke klont boter
  1. Bak de duivenborst in 3 minuten in wat boter. Stoof de pootjes en vleugel van de duif in de kippenbouillon tot ze gaar zijn

  2. Schil de pastinaak en kook dit in een pannetje met de melk en wat zout tot het gaar is. Druk dit vervolgens door een zeef.

  3. Schil de bietjes en snij in halve ringen. Bewaar dit.

  4. Kook de port met de kippenbouillon en 50g van de boter in tot een dikke jus.

  5. Serveer de puree van pastinaak op het bord, leg de pootjes en vleugel daar op, dan de chips en bietjes en maak dit af met een beetje van de saus.

     

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.