Duif met pastinaak
Op een biologisch dynamische boerderij in Zeeland maakt Alain een recept met duif. Samen met pastinaak maakt het een heerlijke maaltijd.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2duiven, ontbeend
-
1/2 lkippenbouillon
-
200 gpastinaak
-
300 mlmelk
-
2gekookte bietjes
-
•handje naturelchips
-
2 dlrode port
-
•flinke klont boter
-
Bak de duivenborst in 3 minuten in wat boter. Stoof de pootjes en vleugel van de duif in de kippenbouillon tot ze gaar zijn
-
Schil de pastinaak en kook dit in een pannetje met de melk en wat zout tot het gaar is. Druk dit vervolgens door een zeef.
-
Schil de bietjes en snij in halve ringen. Bewaar dit.
-
Kook de port met de kippenbouillon en 50g van de boter in tot een dikke jus.
-
Serveer de puree van pastinaak op het bord, leg de pootjes en vleugel daar op, dan de chips en bietjes en maak dit af met een beetje van de saus.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.