
Duif met pastinaak
Op een biologisch dynamische boerderij in Zeeland maakt Alain een recept met duif. Samen met pastinaak maakt het een heerlijke maaltijd.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2duiven, ontbeend
-
1/2 lkippenbouillon
-
200 gpastinaak
-
300 mlmelk
-
2gekookte bietjes
-
•handje naturelchips
-
2 dlrode port
-
•flinke klont boter
Bak de duivenborst in 3 minuten in wat boter. Stoof de pootjes en vleugel van de duif in de kippenbouillon tot ze gaar zijn
Schil de pastinaak en kook dit in een pannetje met de melk en wat zout tot het gaar is. Druk dit vervolgens door een zeef.
Schil de bietjes en snij in halve ringen. Bewaar dit.
Kook de port met de kippenbouillon en 50g van de boter in tot een dikke jus.
Serveer de puree van pastinaak op het bord, leg de pootjes en vleugel daar op, dan de chips en bietjes en maak dit af met een beetje van de saus.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.