Recept: Duif met pastinaak

8 december 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Duif met pastinaak
Op een biologisch dynamische boerderij in Zeeland maakt Alain een recept met duif. Samen met pastinaak maakt het een heerlijke maaltijd.
4 personen

Ingrediënten voor Duif met pastinaak

  • 2 duiven, ontbeend
  • ½ lt kippenbouillon
  • 200g Pastinaak
  • 300 ml melk
  • 2 gekookte bietjes
  • Handje naturelchips
  • 2dl rode port
  • Flinke klont boter

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Bak de duivenborst in 3 minuten in wat boter. Stoof de pootjes en vleugel van de duif in de kippenbouillon tot ze gaar zijn

  2. 2

    Schil de pastinaak en kook dit in een pannetje met de melk en wat zout tot het gaar is. Druk dit vervolgens door een zeef.

  3. 3

    Schil de bietjes en snij in halve ringen. Bewaar dit.

  4. 4

    Kook de port met de kippenbouillon en 50g van de boter in tot een dikke jus.

  5. 5

    Serveer de puree van pastinaak op het bord, leg de pootjes en vleugel daar op, dan de chips en bietjes en maak dit af met een beetje van de saus.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter