Een snelle zalmsalade

chef-kok
Ramon Brugman
Een snelle zalmsalade (160)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
339 personen

Ramon is altijd zo actueel. Hij heeft vanavond dan ook een gerecht wat je morgen, op sinterklaasdag, lekker makkelijk en vooral snel kan maken. Klassieke zalmsalade, ideaal om het heerlijk avondje in te luiden.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
8
  • Ingrediënten zalm
    500 g
    vast kokende aardappel
  • 200 g
    gerookte zalm
  • 350 g
    verse zalm filet
  • 1
    appel
  • 4
    grote augurken
  • 4
    gekookte eieren
  • 1
    ui
  • halve knolselderij
  • 1
    winterpeen
  • 2 el
    kappertjes
  • 100 g
    zilveruitjes
  • 4 el
    mayonaise
  • 2 el
    crème fraîche
  • dille
  • peterselie
  • bieslook
  • citroen
  • zout/peper
  • Ingrediënten gevulde eieren
    5
    gekookte eieren
  • 1 el
    roomkaas
  • zout en peper
  • bieslook
  • Ingrediënten garnering
    1
    krop lollo rosso
  • 100 g
    Hollandse garnaaltjes of roze garnaaltjes
  • 10
    gevulde eitjes
  • 1
    gerookte makreel
  1. 1

    Zet de oven aan op 180 graden. Neem een stuk aluminiumfolie en leg daar de zalm op met de huid kant naar beneden. 

  2. 2

    Druppel er een beetje olijfolie over heen en een beetje citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Vouw het folie dicht en zet het pakketje ongeveer 15 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen

  3. 3

    Breng een pan water aan de kook. Snij de aardappelen en knolselderij in kleine blokjes. Blancheer de blokjes gaar en laat afkoelen. 

  4. 4

    Kook de eieren hard. Snij de eieren klein en voeg de afgekoelde aardappelen toe. 

  5. 5

    Snij de gerookte zalm in kleine stukjes. Haal de zalm uit de folie en pluk deze.  De huid kun je laten zitten. 

  6. 6

    Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met een beetje citroen sap en zout en peper.

  7. 7

    Maak de gevulde eieren. Pel de gekookte eieren en snij ze door de midden. Haal het eigeel eruit en wrijf deze door een zeefje heen. 

  8. 8

    Meng dit met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Met behulp van een spuitzak spuit je de vulling weer in de eitjes. Decorteer met een stengeltje bieslook. 

  9. 9

    Neem een grote schaal. Doe de salade in het midden van de schaal en maak er een strakke vorm van. 

  10. 10

    Leg nu wat blaadjes sla op de rand. Verdeel de gevulde eieren over de rand. 

  11. 11

    Pluk de makreel en leg deze ook op de rand. Doe hetzelfde met de garnaaltjes, augurk en zilverui. 

  12. 12

    Steek als laatste wat partjes citroen langs de kanten.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!