Entrecote met zeekraal en zelfgemaakte rösti
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4 grotevastkokende aardappelen
-
1ui
-
1 teenknoflook
-
1ei
-
4 takjestijm
-
1 elboter
-
•zout en peper
-
1entrecote
-
1 klontjeboter
-
•zout en peper
-
Schil de aardappelen, rasp ze en doe ze in een kom. Snijd de ui en knoflook en doe ze bij de aardappelen.
-
Tik het eitje in een kommetje en roer deze los. Doe het bij de kom met geraspte aardappelen en ui. Voeg wat zout en peper toe en rits wat tijm bij de aardappels. Roer alles goed door elkaar.
-
Verhit een koekenpan en smelt de boter. Verdeel de aardappelvulling in hoopjes in de pan en druk ze plat met een houten lepel. Bak ze 4 à 5 minuten per kant op middelhoog vuur.
-
Ga verder met de entrecote. Smelt de boter in de pan. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Bak de entrecote 2 à 3 minuten per kant. Laat het vlees 5 minuten rusten ingepakt in bakpapier. Snijd er dunne plakjes van. Verwarm de zeekraal in de pan met de boter van de rösti's. Serveer het vlees met de rösti's direct.
- Eet smakelijk!