4 minuten

Entrecote met zeekraal en zelfgemaakte rösti

Onze chef Ramon Brugman maakt een malse entrecote. Hij topt het af met zeekraal én zelfgemaakte rösti. Krijg jij ook al trek?
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4 grote
    vastkokende aardappelen
  • 1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    ei
  • 4 takjes
    tijm
  • 1 el
    boter
  • zout en peper
  • 1
    entrecote
  • 1 klontje
    boter
  • zout en peper
  1. Schil de aardappelen, rasp ze en doe ze in een kom. Snijd de ui en knoflook en doe ze bij de aardappelen.

  2. Tik het eitje in een kommetje en roer deze los. Doe het bij de kom met geraspte aardappelen en ui. Voeg wat zout en peper toe en rits wat tijm bij de aardappels. Roer alles goed door elkaar.

  3. Verhit een koekenpan en smelt de boter. Verdeel de aardappelvulling in hoopjes in de pan en druk ze plat met een houten lepel. Bak ze 4 à 5 minuten per kant op middelhoog vuur.

  4. Ga verder met de entrecote. Smelt de boter in de pan. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Bak de entrecote 2 à 3 minuten per kant. Laat het vlees 5 minuten rusten ingepakt in bakpapier. Snijd er dunne plakjes van. Verwarm de zeekraal in de pan met de boter van de rösti's. Serveer het vlees met de rösti's direct. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.