Kalfsentrecote met rode wijnsaus
4 min

Kalfsentrecote met rode wijnsaus

Culinair expert Alain Caron en sommelier Margot Los zijn in Groesbeek bij de biologische wijngaard van Adam Dijkstra. Op de zuidelijke hellingen gedijen de wijnranken goed op de rijke lössgrond. Tussen de ranken groeien kruidenmengsels, die de bodem voeden én biodiversiteit in de gaard brengen.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de rode wijnsaus:
    30 g
    boter
  • 1
    sjalotje
  • 2
    takjes tijm
  • 2 dl
    kalfsjus
  • 1
    klein stukje kaneel
  • 1
    klein stukje knoflook
  • 30 g
    kleine rode druiven
  • 2 dl
    rode wijn
  • 2
    kleine gekookte rode bietjes
  • Voor de garnituursalade
    20 g
    mesclun sla
  • 3 el
    olijfolie
  • 2 el
    balsamicoazijn
  • 4
    takjes dille
  • een plukje tuinkers
  • zout en peper
  1. (De ingrediënten en bereiding wijken af van de video, omdat Alain bewust het gerecht toegankelijker heeft gemaakt.)

  2. Doe de boter in een warme pan. Maak het sjalotje schoon en snij fijn. Voeg het sjalotje toe, de tijm, kaneel, knoflook en laat goudbruin worden. Voeg de rode wijn toe en laat 10 min rustig koken. Doe de kalfsjus erbij en laat het inkoken tot het een beetje dik is. Haal door een zeef en doe het weer terug in de pan. Snij de gekookte rode bietjes in blokjes. Voeg de rode druiven en de blokjes bietjes eraan toe. Laat nog 2 min koken en breng op smaak met zout en peper. Bewaar.

  3. Bak de kalfsentrecote in een warme pan met 20 g boter en 2 eetlepels olijfolie 3 min aan alle kanten. Doe ze dan 5 min in de oven op 180 graden. Haal de entrecotes uit de oven en laat het vlees rusten in de keuken.  

  4. Voor de salade meng je in een kom de olie, balsamicoazijn, dille, tuinkers, zout en peper. Doe de salade erbij.  

  5. Snij de kalfsentrecotes in plakjes van 5 mm. Leg op de borden, met hier en daar wat van de druiven en de bietjes. Doe de salade er omheen en serveer direct.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.