Kalfsentrecote met rode wijnsaus
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de rode wijnsaus:30 gboter
-
1sjalotje
-
2takjes tijm
-
2 dlkalfsjus
-
1klein stukje kaneel
-
1klein stukje knoflook
-
30 gkleine rode druiven
-
2 dlrode wijn
-
2kleine gekookte rode bietjes
-
Voor de garnituursalade20 gmesclun sla
-
3 elolijfolie
-
2 elbalsamicoazijn
-
4takjes dille
-
•een plukje tuinkers
-
•zout en peper
-
(De ingrediënten en bereiding wijken af van de video, omdat Alain bewust het gerecht toegankelijker heeft gemaakt.)
-
Doe de boter in een warme pan. Maak het sjalotje schoon en snij fijn. Voeg het sjalotje toe, de tijm, kaneel, knoflook en laat goudbruin worden. Voeg de rode wijn toe en laat 10 min rustig koken. Doe de kalfsjus erbij en laat het inkoken tot het een beetje dik is. Haal door een zeef en doe het weer terug in de pan. Snij de gekookte rode bietjes in blokjes. Voeg de rode druiven en de blokjes bietjes eraan toe. Laat nog 2 min koken en breng op smaak met zout en peper. Bewaar.
-
Bak de kalfsentrecote in een warme pan met 20 g boter en 2 eetlepels olijfolie 3 min aan alle kanten. Doe ze dan 5 min in de oven op 180 graden. Haal de entrecotes uit de oven en laat het vlees rusten in de keuken.
-
Voor de salade meng je in een kom de olie, balsamicoazijn, dille, tuinkers, zout en peper. Doe de salade erbij.
-
Snij de kalfsentrecotes in plakjes van 5 mm. Leg op de borden, met hier en daar wat van de druiven en de bietjes. Doe de salade er omheen en serveer direct.
- Eet smakelijk!