4 minuten

Ethiopische pompoenstoof en specerijenboter

Chef-kok Ramon Brugman duikt in de Ethiopische keuken. Hij maakt dubba wat injera en niter kibbeh. Oftewel: gekruide pompoenstoof en specerijenboter!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Voor de pompoenstoof:
    4
    injera’s (Ethiopisch flatbread)
  • 1/2
    flespompoen
  • 2 cm
    gember
  • 2
    uien
  • 3
    teentjes knoflook
  • 100 ml
    olie
  • 3 tl
    berbere
  • 1 tl
    komijn
  • 200 ml
    water
  • zout en peper
  • Voor de specerijenboter:
    250 gram
    boter
  • mespunt zwarte peper
  • mespunt kurkuma
  • mespunt kardemom
  • mespunt fenegriek
  • mespunt komijn
  • 1
    kruidnagel
  • 2 cm
    gember
  • 1
    ui
  1. Voor de stoof snijd je de pompoen, ui en knoflook fijn. Bak eerst de ui en knoflook aan in de olie en voeg dan de pompoen toe.

  2. Doe er dan de specerijen en het water bij. Breng aan de kook en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Roer het door zodat er een soort puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Voor de specerijenboter smelt je de boter zachtjes in een pan.

  4. Rasp de gember en snijd de ui fijn. Doe alle specerijen met de ui en gember bij de boter en laat 20 minuten trekken.

  5. Als het botermengsel bovenin helder is en de eiwitten en specerijen liggen op de bodem van de pan, haal je het vet van de boter af. Laat de boter opstijven in de koelkast en serveer met de injera (het flatbread).

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.