Feestelijk dessert met yoghurtijs en rood fruit
Ben je op zoek naar een origineel en feestelijk dessert? Maak dan dit gerechtje met fris yoghurtijs, rood fruit en een spannende combinatie met tomaat, olijfolie, basilicum en knapperig gepofte rijst als topping.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
•yoghurt ijs
-
1 bakjebramen
-
1 bakjeframbozen
-
1 bakjezwarte bessen
-
1 bakjerode bessen
-
1 bakjeaardbeien
-
1grote stevige tomaat
-
3 soeplepelshoning
-
2 takjesmunt
-
2perziken
-
2rode pruimen
-
100 grkersen
-
Voor de presentatie:•olijfolie
-
•tijm of basilicum
-
•eetbare bloemetjes
-
•gepofte rijst
-
Was en snijd het fruit. Meng het met de honing en de blaadjes fijngehakte munt.
-
Ontvel de tomaat, snijd in vieren, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes.
-
Meng de tomaat door het fruit, laat het uitlekken in een zeef en bewaar het vocht.
-
Ga verder met de saus. Stop het fruit in een blender, samen met het vocht van de tomaat. Meng het geheel door een grove zeef.
-
Schep het rode fruit in een ijzeren ring van 10 cm. Verwijder de ring, schenk er wat rode saus overheen en schep er een bolletje ijs op.
-
Sprenkel er wat olijfolie omheen en garneer met tijm/basilicum, eetbare bloemetjes en gepofte rijst.
- Geniet van je dessert met yoghurtijs en rood fruit!