3 minuten

Feestelijk dessert met yoghurtijs en rood fruit

Ben je op zoek naar een origineel en feestelijk dessert? Maak dan dit gerechtje met fris yoghurtijs, rood fruit en een spannende combinatie met tomaat, olijfolie, basilicum en knapperig gepofte rijst als topping.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • yoghurt ijs
  • 1 bakje
    bramen
  • 1 bakje
    frambozen
  • 1 bakje
    zwarte bessen
  • 1 bakje
    rode bessen
  • 1 bakje
    aardbeien
  • 1
    grote stevige tomaat
  • 3 soeplepels
    honing
  • 2 takjes
    munt
  • 2
    perziken
  • 2
    rode pruimen
  • 100 gr
    kersen
  • Voor de presentatie:
    olijfolie
  • tijm of basilicum
  • eetbare bloemetjes
  • gepofte rijst
  1. Was en snijd het fruit. Meng het met de honing en de blaadjes fijngehakte munt.

  2. Ontvel de tomaat, snijd in vieren, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes.

  3. Meng de tomaat door het fruit, laat het uitlekken in een zeef en bewaar het vocht.

  4. Ga verder met de saus. Stop het fruit in een blender, samen met het vocht van de tomaat. Meng het geheel door een grove zeef.

  5. Schep het rode fruit in een ijzeren ring van 10 cm. Verwijder de ring, schenk er wat rode saus overheen en schep er een bolletje ijs op. 

  6. Sprenkel er wat olijfolie omheen en garneer met tijm/basilicum, eetbare bloemetjes en gepofte rijst.

  7. Geniet van je dessert met yoghurtijs en rood fruit!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.