4 minuten

Flammkuchen met Oostenrijkse kaasworstjes

Chef-kok Ramon Brugman gaat op de boerderij in Loenersloot aan de slag met verse Oostenrijkse kaasworst. Met deze worstjes maakt hij Flammkuchen!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Deeg:
    250 ml
    water
  • 7 gram
    gist (gedroogd)
  • 400 gram
    bloem
  • 2 el
    olijfolie
  • 1/2 tl
    zout
  • Zuurkool:
    400 gram
    zuurkool
  • 4
    takken tijm
  • 1
    laurierblaadje
  • 1
    klont boter
  • Flammkuchen:
    400 ml
    crème fraîche
  • 4
    Oostenrijkse kaasworstjes
  • 150 gram
    emmentaler
  • 150 gram
    gruyère
  • gehakte peterselie
  • 1
    rode ui
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het deeg ongeveer 8 minuten tot het glad is.

  2. Verdeel het in vier stukken en bol het deeg op. Dek het af en laat het op een koele plek 2 uur rijzen.

  3. Smelt een klont boter in een pan en voeg de zuurkool, laurier en tijm toe. Laat een beetje tijm over voor later.

  4. Breng op smaak met zout en peper en laat de zuurkool 15 minuten zachtjes pruttelen zodat deze heerlijk zacht wordt.

  5. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringetjes en de käsekrainer worst in heel dunne plakjes.

  6. Rasp de kaas (emmentaler en gruyère). 

  7. Heb je het deeg 2 uur laten rijzen? Rol dan het deeg plat en smeer de bodem in met crème fraîche. Doe daar ook wat tijm overheen.

  8. Verdeel de zuurkool, worstjes en ui erover. Bestrooi vervolgens met de twee soorten kaas en een beetje gehakte peterselie.

  9. Bak de Flammkuchen in de houtoven op 350 graden. Draai het één keer en binnen 3 a 4 minuten is het gaar. Of bak de Flammkuchen in ca. 15 min in een voorverwarmde reguliere oven op 200 °C.

  10. Snijd het tot slot in stukken.

  11. Geniet van je Flammkuchen!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets