Flammkuchen met Oostenrijkse kaasworstjes
Chef-kok Ramon Brugman gaat op de boerderij in Loenersloot aan de slag met verse Oostenrijkse kaasworst. Met deze worstjes maakt hij Flammkuchen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Deeg:250 mlwater
-
7 gramgist (gedroogd)
-
400 grambloem
-
2 elolijfolie
-
1/2 tlzout
-
Zuurkool:400 gramzuurkool
-
4takken tijm
-
1laurierblaadje
-
1klont boter
-
Flammkuchen:400 mlcrème fraîche
-
4Oostenrijkse kaasworstjes
-
150 gramemmentaler
-
150 gramgruyère
-
•gehakte peterselie
-
1rode ui
-
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het deeg ongeveer 8 minuten tot het glad is.
-
Verdeel het in vier stukken en bol het deeg op. Dek het af en laat het op een koele plek 2 uur rijzen.
-
Smelt een klont boter in een pan en voeg de zuurkool, laurier en tijm toe. Laat een beetje tijm over voor later.
-
Breng op smaak met zout en peper en laat de zuurkool 15 minuten zachtjes pruttelen zodat deze heerlijk zacht wordt.
-
Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringetjes en de käsekrainer worst in heel dunne plakjes.
-
Rasp de kaas (emmentaler en gruyère).
-
Heb je het deeg 2 uur laten rijzen? Rol dan het deeg plat en smeer de bodem in met crème fraîche. Doe daar ook wat tijm overheen.
-
Verdeel de zuurkool, worstjes en ui erover. Bestrooi vervolgens met de twee soorten kaas en een beetje gehakte peterselie.
-
Bak de Flammkuchen in de houtoven op 350 graden. Draai het één keer en binnen 3 a 4 minuten is het gaar. Of bak de Flammkuchen in ca. 15 min in een voorverwarmde reguliere oven op 200 °C.
-
Snijd het tot slot in stukken.
- Geniet van je Flammkuchen!