3 minuten

Fruitige salade met lokale producten

Aan de rand van Leiden gaat onze chef-kok Alain Caron aan de slag met de producten van de buurtsuper. Hij maakt een kleurrijke salade met frisse watermeloen, peer, kerstomaten, appel en haricot verts.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    mini watermeloenen
  • 16 plakken
    kaas
  • 200 gr
    haricot verts
  • 1
    venkel
  • 1
    witte ui
  • 1
    appel
  • 1
    peer
  • 1
    komkommer
  • 200 gr
    kerstomaten
  • 4 el
    extra vierge olijfolie
  • 2 el
    balsamicoazijn
  • 2 el
    citroensap
  • zout en peper
  1. Snijd de watermeloen door de helft, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar de schillen. Dit gebruik je later als bakje. Zet dit even apart. Blancheer de haricot verts en zet deze ook apart. 

  2. Snijd dunne plakjes van de venkel met een mandoline of een scherp mes. Maak de ui schoon en snijd deze brunoise. 

  3. Snijd de appel en de peer in kleine blokjes. Snijd de komkommer in lange platte slierten. En snijd de tomaten in vieren.

  4. Doe de olijfolie, balsamicoazijn en de citroensap bij de watermeloen pulp. Breng het op smaak met peper en zout. Doe hier de haricot verts, ui, appel, peer, komkommer en tomaat bij en meng alles goed door elkaar. 

  5. Doe het in de schil van de watermeloen. Leg daar de kaas bovenop.

  6. Geniet van je salade met watermeloen!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.