Fruitsalade met Kozakkenruter
De 26-jarige Lisanne uit Vroomshoop is professioneel drankstoker. Culinair expert Alain Caron proeft haar Kozakkenruter. Met deze bijzondere kruidenbitter maakt Alain een heerlijke fruitsalade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Marinade6 elKozakken Ruter
-
1 elhoning
-
1 elpistacheolie
-
Fruitsalade100 graardbeien
-
100 grframbozen
-
100 grzwarte bessen
-
100 grdruiven
-
100 grgranaatappel
-
Garnituur op het fruit10 grgedroogde rozenblaadjes
-
20 grmix van noten
-
20 grgedroogde frambozen
-
10 grchips van chocola
-
10blaadjes munt
-
2kleine merengue
-
Garnituur onder het fruit4 tlabrikozenjam
-
4 tllemon curd
-
4 tlrode bessenjam
-
4 tlsinaasappeljam
-
1citroen
-
Begin met het maken van de marinade. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng het goed door elkaar heen.
-
Maak vervolgens de fruitsalade door alle vruchten te wassen en in kleine stukjes te snijden. Doe de stukjes fruit in de marinade en leg het voor ca 30 minuten om te trekken.
-
Na 30 minuten haal je het fruit uit de marinade en passeer de marinade door een fijne zeef. Snij voor de garnituur op het fruit de muntblaadjes in kleine stukjes.
-
Nu kan je de borden op gaan maken. Begin met een flinke lepel marinade in het midden van de borden. Leg alle ingrediënten voor onder het fruit daar bovenop.
-
Vervolgens verdeel je het gemarineerde fruit over de borden. Daar bovenop leg je alle garnituur voor op het fruit met uitzondering van de merengue. De merengue rasp je er als laatste overheen.
- Eet smakelijk!