Recept: Fruitsalade met Kozakkenruter

16 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Fruitsalade met Kozakkenruter
De 26-jarige Lisanne uit Vroomshoop is professioneel drankstoker. Culinair expert Alain Caron proeft haar Kozakkenruter. Met deze bijzondere kruidenbitter maakt Alain een heerlijke fruitsalade.
4 personen

Ingrediënten voor Fruitsalade met Kozakkenruter

Voor de marinade

  • 6 el Kozakken Ruter
  • 1 el honing
  • 1 el pistache olie

Voor de fruitsalade

  • 100 gr aardbeien 
  • 100 gr frambozen
  • 100 gr zwart bessen 
  • 100 gr druiven
  • 100 gr granaat appel

Garnituur op het fruit

  • 10g gedroogde rozenblaadjes
  • 20g mix van noten
  • 20g gedroogde frambozen
  • 10g chips van chocola
  • 10 blaadjes munt
  • Eventueel 2 kleine merengue
     

Garnituur onder het fruit

  • 4 tl abrikozenjam
  • 4 tl lemon curd (citroenjam)
  • 4 tl rode bessenjam
  • 4 tl sinaasappel jam
  • Halve citroen

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Begin met het maken van de marinade. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng het goed door elkaar heen. 

  2. 2

    Maak vervolgens de fruitsalade door alle vruchten te wassen en in kleine stukjes te snijden. Doe de stukjes fruit in de marinade en leg het voor ca 30 minuten om te trekken. 

     

  3. 3

    Na 30 minuten haal je het fruit uit de marinade en passeer de marinade door een fijne zeef. Snij voor de garnituur op het fruit de muntblaadjes in kleine stukjes.
     

  4. 4

    Nu kan je de borden op gaan maken. Begin met een flinke lepel marinade in het midden van de borden. Leg alle ingrediënten voor onder het fruit daar bovenop. 

  5. 5

    Vervolgens verdeel je het gemarineerde fruit over de borden. Daar bovenop leg je alle garnituur voor op het fruit met uitzondering van de merengue.  De merengue rasp je er als laatste overheen.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter