3 minuten

Gebakken ananas met bosbessenstroop en pistache

Een tropisch toetje! Onze chef-kok Alain Caron maakt gebakken ananas met pistache, mint én een zoete bosbessenstroop. Een perfecte combinatie van fris, zoet en zuur. 

Gerecht Vegan
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    grote ananas
  • 4 el
    bosbessensiroop
  • 80 gr
    boter
  • Voor de marinade
    80 gr
    suiker
  • 4 takjes
    mint
  • 4 druppels
    vanille extract
  • een handje pistachenootjes
  • de sap en geraspte schil van één citroen
  1. Snijd de bovenkant en onderkant van de ananas af. Snijd de schil er van af en vervolgens snijd je het vruchtvlees van bovenaf naar beneden in 4 punten.

  2. Verwijder de kern van de stukken ananas. Dit is wel eetbaar, maar wat harder dan de rest van het vruchtvlees.

  3. Marineer de stukken ananas met de suiker, vanille en citroensap voor 2 uur.

  4. Bak de stukken ananas met de boter tot het lichtbruin wordt.

  5. Haal de ananas uit de pan en bewaar het sap. Meng het sap met de bosbessensiroop. Laat het inkoken tot een mooie saus zo dik als honing.

  6. Snijd de mint fijn en meng het met de gehakte pistachenootjes.

  7. Leg wat saus op het midden van het bord. Plaats daarop een stuk gebakken ananas. Bestrooi de ananas met de stukjes pistache, geraspte schil van de citroen en gesneden mint.

  8. Geniet van je gebakken ananas met pistache!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.