Gebakken ananas met bosbessenstroop en pistache
Een tropisch toetje! Onze chef-kok Alain Caron maakt gebakken ananas met pistache, mint én een zoete bosbessenstroop. Een perfecte combinatie van fris, zoet en zuur.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1grote ananas
-
4 elbosbessensiroop
-
80 grboter
-
Voor de marinade80 grsuiker
-
4 takjesmint
-
4 druppelsvanille extract
-
•een handje pistachenootjes
-
•de sap en geraspte schil van één citroen
-
Snijd de bovenkant en onderkant van de ananas af. Snijd de schil er van af en vervolgens snijd je het vruchtvlees van bovenaf naar beneden in 4 punten.
-
Verwijder de kern van de stukken ananas. Dit is wel eetbaar, maar wat harder dan de rest van het vruchtvlees.
-
Marineer de stukken ananas met de suiker, vanille en citroensap voor 2 uur.
-
Bak de stukken ananas met de boter tot het lichtbruin wordt.
-
Haal de ananas uit de pan en bewaar het sap. Meng het sap met de bosbessensiroop. Laat het inkoken tot een mooie saus zo dik als honing.
-
Snijd de mint fijn en meng het met de gehakte pistachenootjes.
-
Leg wat saus op het midden van het bord. Plaats daarop een stuk gebakken ananas. Bestrooi de ananas met de stukjes pistache, geraspte schil van de citroen en gesneden mint.
- Geniet van je gebakken ananas met pistache!