Rode mul met citroencompote
7 min

Gebakken rode mul met citroencompote

Ramon Brugman maakt een salade van parelcouscous met daarbij gebakken rode mul uit de Noordzee en citroencompote.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Vis
    8
    rode mul (of 16 als ze heel klein zijn)
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Compote
    1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 4
    tomaten
  • 1
    citroen
  • 1/2
    bosje dille
  • 1/2
    bosje bieslook
  • 1
    handje geroosterde cashewnootjes
  • zout en peper
  • Parelcouscous salade
    200 g
    parelcouscous
  • zout
  • Vulling
    100 g
    feta
  • 1
    rode ui
  • 200 g
    diverse kleuren mini tomaten
  • 1/2
    komkommer
  • 1
    avocado
  • 100 g
    zwarte olijven zonder pit
  • 3
    takken munt
  • 3
    takken peterselie
  • 1
    zak veldsla
  • pompoenpitten
  • Dressing
    Tomatenvruchtvlees (let op: dit hou je over van de vulling)
  • 1 tl
    mosterd
  • olijfolie
  1. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook voor de parelcouscous. Kook de couscous in ongeveer 9 minuten gaar. Giet het af en laat iets afkoelen.

  2. Voor de compote snipper je de ui en de knoflook en bak dit aan in een laagje olijfolie en haal van het vuur. Snij de tomaten in kwartjes en haal de zaadlijsten eruit. Let op: Doe de zaadlijsten in een aparte kom want dit ga je later voor de dressing gebruiken. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg dit bij de ui/knoflook. Hak de kruiden fijn en voeg dit toe met een beetje citroenrasp en citroensap. Maak de compote op smaak met peper en zout. 

  3. Hak de cashewnootjes en zet deze apart.

  4. Voor de vulling snij je de ui in ringen, halveer de tomaatjes, snij de komkommer en de avocado in fijne blokjes. Doe dit ook met de olijven klein en brokkel de feta. Hak de kruiden en rooster de pompoenpitten. Meng dit alles door de parelcouscous.

  5. De zaadlijsten van de tomaten uit stap 2 gebruik je voor de dressing. Knijp de tomatenzaadlijsten even uit en meng het sap met de mosterd en olie. Meng ook dit door de parelcouscous salade.

  6. Fileer de visjes of laat ze heel. Dat is geheel aan jou. Spoel de rode mul goed af en dep de vis droog. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze in een laagje olijfolie.

  7. Leg de vis op een schaal en doe de compote er overheen. Strooi er wat gehakte cashewnootjes overheen en serveer met de parelcouscous salade.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.