Gebakken scharretjes “a la meuniere” in de boter gebakken met citroen
Onze Ramon Brugman bereid vers gevangen scharretjes, ofwel platvisjes. Het is een simpele bereiding, maar zó lekker. Ramon laat je zien hoe.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
2scharretjes
-
75 grroomboter
-
1citroen
-
3takken peterselie
-
4 elbloem
-
•zout
-
•peper
-
Breng de scharretjes op smaak met zout en peper. Smelt de boter in een koekenpan en laat de boter uitbruisen.
-
Doe de bloem op een bord en haal daar de scharretjes doorheen. Klop de meeste bloem van de vis af zodat er een dun laagje op de vis zit.
-
Leg de scharretjes gelijk in de uitgebruisde boter. Bak ze ongeveer drie minuten per kant terwijl je af en toe de vis door de pan heen walst.
-
Haal de vis uit de pan en knijp de citroen uit op de bakboter. Laat het uitbruisen en haal de pan van het vuur. Breng de boter op smaak met zout en peper.
-
Hak de peterselie en voeg deze als laatste toe aan de bakboter. Zorg dat de boter niet meer te heet is anders zal deze gaan verbranden of bruin worden.
-
Leg de vis op een bord en schep de bakboter over de vis heen.
-
Tip om het een vollediger gerecht te maken: serveer de vis met partjes gekookte aardappel en een paar plakjes verse citroen.
- Eet smakelijk!