Heerlijke malse kip met een frisse witlofsalade
Chef-kok Sharon de Miranda marineert kippendijen in verse karnemelk. Hierdoor wordt de kip heerlijk mals. Ze serveert de gemarineerde kip met een salade van witlof, kaas en walnoten. Lekker snel op tafel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de kip:4kippendijen
-
500 mlkarnemelk
-
5teentjes knoflook
-
1 tlwitte peper
-
1 tlnootmuskaat
-
•zout naar smaak
-
50 gramroomboter
-
Voor de salade:2stronken witlof
-
2appels (van het seizoen)
-
1rode ui
-
1bosje platte peterselie
-
2 elwitte balsamico
-
4 a 5 elolijfolie
-
17 gramwalnoten
-
50 grambelegen kaas
-
50 gramjong belegen kaas
-
1limoen
-
•zout
-
Marineer de kippendijen minimaal 30 minuten in de karnemelk met de tenen knoflook, peper, nootmuskaat en wat zout naar smaak.
-
Smelt de roomboter in een pan en zodra deze gaat bruisen, bak je de kippendijen aan beide kanten 3 tot 4 minuten gaar en goudbruin. Voeg er een paar eetlepels marinade aan toe voor een lekkere jus.
-
Maak ondertussen de salade. Verwijder de kern van de witlof en snijd de rest in dunne repen. Snijd de rode ui in halve maantjes en de appel in stukjes van ongeveer 1 cm groot.
-
Meng alle ingrediënten in een kom en breng het op smaak met de olijfolie, balsamicoazijn en wat zout naar smaak.
-
Hak de peterselie met de steeltjes eraan fijn en verkruimel de walnoten met de hand. Voeg dit toe om de salade af te maken.
-
Snijd beide kazen in kleine blokjes, maximaal 1 cm groot, en verdeel dit als laatste over de 4 borden met de witlofsalade. Maak het gerecht af met een partje limoen. Serveer de gebakken kippendijen op de witlofsalade.
- Eet smakelijk!