Recept: Gebraden eendenborst met geitenmelklikeur

8 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Gebraden eendenborst met geitenmelklikeur
Alain gaat op bezoek bij een van de meest beroemde boer van Nederland. Boer Frank en zijn vriendin Anita van Boer Zoekt Vrouw 2011. Hij kookt daar met geitenmelklikeur.
2 personen

Ingrediënten voor Gebraden eendenborst met geitenmelklikeur

  • 2 eendenborsten
  • 12 voorgesneden plakjes gerookte eendenborst (te koop bij de delicatesse winkel)

Garnituur

  • 2 kleine paarse truffelaardappeltjes
  • 1 witlof
  • 2 kleine rode uien
  • 3 ons kant en klare rode kool
  • 2 gekookte bietjes

Saus 1

  • 4 el geitenmelklikeur
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el water


 

Saus 2

  • ½ dl gereduceerde gevogelte bouillon
  • 1 el blauwe bessenjam
  • 100 gr blauwe bessen
  • 3 el rode port
  •  
  • Klein doosje paarse chizo
  • Zout en peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Maak kruiselings inkepingen in de vetkant van de eendenborsten. Verhit een bakpan en bak de eendenborst circa 8 minuten op de vetkant. Het vet dat er uit loopt schenk je steeds weg zodat hij mooi krokant bakt.
    Bak de eendenborst daarna 4 minuten aan de andere kant en zet hem circa 10 minuten in de oven op 160 graden. Laat daarna rusten in de pan.

  2. 2

    Kook de aardappeltjes gaar en snij ze in plakjes. Snij de witlof en de rode ui in vieren en bak ze in schuimende boter. Bak de aardappelplakjes even mee. Verwarm de rode kool in een apart pannetje. Schil de bietjes en snij ze in zo dun mogelijke plakken.
     

  3. 3

    Doe alle ingrediënten van saus 1 in een pan en laat het een kwart inkoken. Klop goed tot een mooie homogene massa. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Kook de rode port helemaal in. Voeg de overige ingrediënten toe en roer met een garde. Laat het geheel een minuut koken. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter