Gebraden eendenborst met geitenmelklikeur
Alain gaat op bezoek bij een van de meest beroemde boer van Nederland. Boer Frank en zijn vriendin Anita van Boer Zoekt Vrouw 2011. Hij kookt daar met geitenmelklikeur.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
2eendenborsten
-
12voorgesneden plakjes gerookte eendenborst
-
Garnituur2kleine paarse truffelaardappeltjes
-
1witlof
-
2kleine rode uien
-
3 onskant-en-klare rode kool
-
2gekookte bietjes
-
Saus één4 elgeitenmelklikeur
-
2 elcrème fraîche
-
1 elwater
-
Saus twee1/2 dlgereduceerde gevogelte bouillon
-
1 elblauwe bessenjam
-
100 grblauwe bessen
-
3 elrode port
-
•klein doosje paarse chizo
-
•peper en zout
-
Maak kruiselings inkepingen in de vetkant van de eendenborsten. Verhit een bakpan en bak de eendenborst circa 8 minuten op de vetkant. Het vet dat er uit loopt schenk je steeds weg zodat hij mooi krokant bakt.
Bak de eendenborst daarna 4 minuten aan de andere kant en zet hem circa 10 minuten in de oven op 160 graden. Laat daarna rusten in de pan. -
Kook de aardappeltjes gaar en snij ze in plakjes. Snij de witlof en de rode ui in vieren en bak ze in schuimende boter. Bak de aardappelplakjes even mee. Verwarm de rode kool in een apart pannetje. Schil de bietjes en snij ze in zo dun mogelijke plakken.
-
Doe alle ingrediënten van saus 1 in een pan en laat het een kwart inkoken. Klop goed tot een mooie homogene massa. Breng op smaak met zout en peper.
-
Kook de rode port helemaal in. Voeg de overige ingrediënten toe en roer met een garde. Laat het geheel een minuut koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!