Gefrituurde rivierkreeftjes
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de rivierkreeftjes500 grivierkreeftjes (schoon)
-
250 gtempurabloem
-
3teentjes knoflook
-
2eidooiers
-
1citroen
-
1/2 dlbruisend water
-
•zout
-
Voor de gerookte zalmsaus en pasta100 ggerookte zalm
-
250 gcrème fraîche
-
200 gverse pasta naar keuze
-
2 elfijne kappertjes
-
1 dlkookroom
-
1bosje dille
-
benodigdheden•frituurpan
-
•keukenmachine
-
Hak de knoflook fijn en rasp de schil van de citroen. Meng het zout door de bloem en roer het bruisende water erdoor. Voeg de eidooiers toe, de knoflook en de citroenrasp. Roer alles goed door elkaar en het beslag is klaar.
-
Verhit een hapjespan of een frituurpan met olie op 180 graden. Haal de (schone) rivierkreeftjes door het beslag en frituur de kreeftjes goudbruin en krokant. Schep de kreeftjes uit de olie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Voor het uitserveren knijp je wat sap van de geraspte citroen erop.
-
Doe de gerookte zalm, crème fraîche en de kookroom in een keukenmachine en mix het tot een egale saus. Kook de pasta volgens het etiket gaar. Verwarm de saus op een laag vuurtje, maar let op: breng het niet aan de kook! Roer de gekookte pasta erdoor en je pasta is klaar.
- Eet smakelijk!