7 minuten

Gefrituurde rivierkreeftjes

Vandaag staat er vis op het menu bij chef-kok Sharon de Miranda: gefrituurde rivierkreeftjes met verse pasta en een saus van gerookte zalm.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de rivierkreeftjes
    500 g
    rivierkreeftjes (schoon)
  • 250 g
    tempurabloem
  • 3
    teentjes knoflook
  • 2
    eidooiers
  • 1
    citroen
  • 1/2 dl
    bruisend water
  • zout
  • Voor de gerookte zalmsaus en pasta
    100 g
    gerookte zalm
  • 250 g
    crème fraîche
  • 200 g
    verse pasta naar keuze
  • 2 el
    fijne kappertjes
  • 1 dl
    kookroom
  • 1
    bosje dille
  • benodigdheden
    frituurpan
  • keukenmachine
  1. Hak de knoflook fijn en rasp de schil van de citroen. Meng het zout door de bloem en roer het bruisende water erdoor. Voeg de eidooiers toe, de knoflook en de citroenrasp. Roer alles goed door elkaar en het beslag is klaar.  

  2. Verhit een hapjespan of een frituurpan met olie op 180 graden. Haal de (schone) rivierkreeftjes door het beslag en frituur de kreeftjes goudbruin en krokant. Schep de kreeftjes uit de olie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Voor het uitserveren knijp je wat sap van de geraspte citroen erop. 

  3. Doe de gerookte zalm, crème fraîche en de kookroom in een keukenmachine en mix het tot een egale saus. Kook de pasta volgens het etiket gaar. Verwarm de saus op een laag vuurtje, maar let op: breng het niet aan de kook! Roer de gekookte pasta erdoor en je pasta is klaar. 

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.